Събота, 25 Ноември 2017, 07:48
Frognews
2| 6888 |13.03.2017

Пеевски забърка съдебен абсурд в Благоевград

.
Съдебната сага между Пеевски и ”Глориент” става все по-абсурдна
Същински съдебен абсурд забъркаха адвокатите на веригата за електротехника ”Техномаркет” по време на поредно дело между компанията на Делян Пеевски и чуждестранният инвеститор ”Глориент”.

Припомняме, че още след като поема контрола върху "Техномаркет" в началото на 2016 г. корполентният депутат спира да плаща наема на всички магазини, които компанията ползва. Потърпевш от това решение е точно "Глориент", който е собственик на имотите на магазините. Докато "Глориент" завежда дела, с които се опитва да изгони Пеевски от имотите си, юристите на депутата решават да завеждат контрадела за нищожност на покупката на имотите от "Глориент" още през далечната 2006 г.

 

Такъв е и случаят в делото в Благоевград за местния магазин на "Техномаркет", за който от компанията твърдят, че покупката е била нищожна и затова не дължат наем.

 

Тук обаче започват абсурдите. Като свидетел по делото е призован Димитър Петрушев, главен счетоводител на "Техномаркет". Това решение се оспорва от адвокатите на "Глориент", тъй като според тях няма отношение към казуса, но въпреки това служителят на Пеевски Петрушев трябва да се яви в съда. От предишното заседание досега той e редовно призован, но въпреки това не се явява. Не е дал и основателна причина да не присъства на делото.

 

Целта е ясна - умишлено забавяне на хода на делото, като през това време "Техномаркет" продължават да ползват имотите на "Глориент" без да плащат наем, а чуждестранният инвеститор продължава да трупа загуби.

 

Още по-абсурдно обаче става след като едно от вещите лица представи експертизата си пред съда. Оказва се, че документите, нужни за експертизата и обясненията по тях, са й представени не от кого да е, а от самия главен счетоводител на "Техномаркет" Димитър Петрушев.

 

Да обобщим - призованият от адвокатите на "Техномаркет" главен счетоводител на "Техномаркет", който има слабо, ако не и никакво отношение към съдебния казус, не се явява като свидетел, но за сметка на това щедро предоставя документи на вещото лице по делото.

 

В крайна сметка съдът реши да доведе Петрушев принудително чрез съдебна охрана и му наложи глоба от 1000 лв. Другата свидетелка, пожелана от юристите на "Техномаркет" - бившият главен търговец на веригата Маргарита Богатинова, също не се яви по делото, като дори не е била открита на постоянния си адрес. Така тя ще бъде издирвана през справка в НАП и местоработата си, ако в момента има такава.

 

Така, в издирване на бивши и настоящи служители на "Техномаркет", пожелани като свидетели от адвокатите на "Техномаркет", делото в Благоевград продължава неизвестно докога. Съдът все пак отхвърли искането на юристите на Пеевски да бъдат изискани справки за документи от 2006 г. от прокуратурата в италианския град Монца, Холандия, Малта и Сейшелите, което би удължило още повече процеса.

 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Външен натиск ли скъса договора на BIT с Люба Кулезич? 26| 12662 |24.11.2017 . Пет десни партии: Банката за развитие се превръща в банка на олигархията 4| 5130 |23.11.2017 . Алекс Алексиев: Ще платим висока цена за милите очи, които правим на Турция 18| 8872 |23.11.2017 . За първи път! Фрог публикува списък с потенциалните язовири-убийци, вижте ги 2| 4928 |22.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах