Реклама / Ads
55| 19783 |08.03.2016 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Данъчните в Турция погнаха Доган и Пеевски, отнемат имоти на техни авери

.
Доган и Пеевски не могат да влизат в Турция заради контрабандата на цигари
Тотална секира е подготвила Турция спрямо Ахмед Доган и Делян Пеевски. След като забрани да влизат в южната ни съседка, властите са разпоредели данъчни и финансови проверки срещу свързаните с тях фирми. Ще се прибегне до запориране на банкови сметки и отнемане на имуществото на аверите им и техните фамилии.
 
Това разкри сензационно пред Фрог нюз бившият функционер на ДПС Осман Октай. По думите му в момента се проследяват всички контакти на Доган и Пеевски в Турция, като целта е те да бъдат всячески ударени. Проверяват се банкови сметки, имоти, бизнес структури, в които по някакъв начин участват двамата. Говори се, че депутатите Рамадан Аталай и Йордан Цонев имали хотели и имоти в Турция. Покрай тази ревизия се очаква огромно напрежение и в техните фамилии. Бившият министър Емел Етем имаше сестра в Турция, а съпругът й навремето беше сключвал сделки с подопечното й министерство за бедствия и аварии. Всички тези фамилии също ще бъдат разнищени до девето коляно. Ако не могат да докажат пред турските врасти как са придобили парите и имотите си, ще трябва да се простят с тях, допълни Октай.

Той е категоричен, че ще се прибегне и до по-крути мерки. В изселническите организации упорито се говори, че ще бъдат засегнати и изгонените през 1989 година фамилии. На тях им беше предоставен специален статут и двойно гражданство. Всички, които са свързани с ДПС, има опасност да им отнемат турското гражданство, уточни той.

Преди около месец Турция наложи забрана за влизане в страната не само на Ахмед Доган и Делян Пеевски, но и на още 135 човека от ДПС- кметове на общини, народни представители и партийни ръководители от най-приближените хора от обръчите на Ахмед Доган. Според турския печат санкцията е наложена заради информация на службите за гигантска контрабанда на цигари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 13892 |07.03.2016 М. Андреев за Фрог: АликсПартнърсСървисис е създадена за конкретна работа? . 19| 7505 |29.02.2016 Първо във Фрог: Борисов стяга редиците в МВР на извънредно национално съвещание . 62| 11753 |23.02.2016 Само във Фрог! Турската агентура проникна и в българските академични среди . 42| 8599 |22.02.2016 Само във Фрог: Пеевски като мутра с армия от пазачи-държавни и частни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads