Реклама / Ads
1| 14130 |01.07.2016 АКТУАЛНО

Собственик на „Левски” тайно работи за ЦСКА?

.
Адв. Александър Ангелов
„Левски” да напусне първенството иначе ще късам уши! Това разпоредил „напусналия” страната милиардер-депутат Делян Пеевски. Той бил бесен на решението на Българския футболен съюз ЦСКА на Гриша Ганчев и Христо Стоичков да участва в новия формат на първенството.
 
Избраникът на олигарха от ДПС бе бизнесмена Васил Божков, който също имаше амбиции към армейския клуб. БФС и юристите обаче прецениха, че отговарящ на всички условия и закона е проекта на Ганчев. Това вбесило Пеевски, който е във война с Ганчев, който му отказа една трета от „Петрол” за жълти стотинки.

Още миналата година Делян Пеевски стана реален собственик на ФК „Левски” след като набута в управата своя любим адвокат Александър Ангелов. Топли връзки той има и с другия съсобственик Иво Тонев. Тонев обаче се разбунтува преди месец и дори заяви, че ще напусне, защото се въртели задкулисни интриги и имало външна намеса. Каква изненада...

 

Феновете пък поискаха тотална ревизия, за да се види къде потъват милионите от спонсори. Като Виваком, например.

 

Преди две години и нещо фенове на „канарчетата” от Пловдив скандираха: „Фесове, вън от "Ботев"! Призивът се отнасяше за Пеевски, който тогава беше до банкера Цветан Василев и успяваше с машинации да измъква милиони от КТБ. Днес на ред са феновете на „Левски”, които ако не изгонят солташаците на Пеевски от управата, рискуват любимият им отбор да изпадне в тежка криза.

 

Новите чорбаджии - адв. Александър Ангелов, Иво Тонев и пловдивският бизнесмен Николай Иванов - мълчат и се крият от журналистите.

 

Вече се чуват гласове за прокурорско разследване на връзките на адв. Ангелов, Пеевски, „Булгартабак” и ФК „Левски”. Фенове искат да се намеси и ДАНС.

 

Иво Тонев би трябвало да признае кой го заплаши, за да не напусне „Левски”, както гръмко обяви. Казал ли ме у Пеевски, че ще го смачка с компромати, затова да „не се прави на мъж”, а да си наляга парцалите.

 

Иво Тонев е един от партньорите на карти на премиера Борисов. Считан е за негов близък приятел и досега.

Александър Ангелов пък е адвокат, който от години е свързан с бизнеса на депутата от ДПС Делян Пеевскиа. Ангелов и партньорът му Гено Андреев участваха в сделката за недовършената сграда на ИПК "Родина", представлявайки купувача в лицето на дружество, управлявано от майката на Пеевски - Ирена Кръстева. Адвокатът фигурира и като представител на офшорна компания, която изненадващо придоби дяловете на Денис Ершов и Александър Мелник в "Петрол холдинг".

 

Още преди време във Фрог нюз писахме, че Делян Пеевски, чрез подставени фирми и лица овладява постепенно "Левски". Тогава някои „спецове” ни обвиниха, че информацията ни е невярна и манипулативна. Днес тя вече е факт.

 

Възникват няколко въпроса към ръководството на „Левски”.

1. Процедурата по оздравяване на ЦСКА тече повече от година. В публичното пространство бяха огласени намеренията на Ганчев и Стоичков. Публични са и критериите, на които трябваше да се отговори. Защо чак сега ръководството на „сините” разбра, че има нещо смущаващо? Къде беше това ръковоство досега?

2. Готово ли е ръководството на „сините” да поиска финансова ревизия на своя клуб, за да докаже, че всичко с парите на клуба е наред?

3. Ще покаже ли ръководството на „Левски” договора с Виваком и ще даде ли отчет къде са отишли милионите, наляти от мобилния оператор?

4. Ще има ли доблестта адв. Александър Ангелов да признае колко пъти е ходил в х-л „Берлин” на срещи с Делян Пеевски? Получавал ли е указания как да действа по отношение на ФК „Левски”? Ще признае ли за срещите с водачите на сини ултраси, които трябва да бъдат използвани за натиск срещу управляващите и политически сили и опоненти?

5. Ще признае ли ръководството на „Левски” тесните си неформални контакти с депутата от ДПС Камен Костадинов, турен в управата на БФС със задача да контролира действията на председателя Борислав Михайлов? А със запасния генерал Васил Василев, председател на Комисията за етика и феърплей към БФС, кото бе обивиняван в корупция от вече загиналия трафикант Иван Тодоров – Доктора?

6. Ще обясни ли адв. Ангелов на феновете „случайното” участие на жената, с която живее – Преслава Караджова - във фондацията на Петър Манджуков, един от бизнесмените в управата на ЦСКА и в управата на завод „Юри Гагарин”, част от конгломерата „Булгартабак, кадето властва Пеевски? Дали Ангелов не е давал юридически съвети на любимата си за укрепването на ЦСКА? Ангелов всъщност на кого служи? На „Левски” или на вечния враг ЦСКА?

7. Ще каже ли ръководството истинските причини за напускането на Георги Иванов – Гонзо?

 

Още много въпроси има към босовете на „Левски”, на които те рано или късно ще трябва да отговарят. И не, защото някой се заяжда с тях, а защото го дължат на хилядите верни привърженици на „отбора на народа”. Някой ден, много по-скоро отколкото очакват, ще започне и разследване на техните действия в „синия” клуб. Те са натрапени босове, които дори не познават славната история на клуба. Затова милеят за интересите на господари като Пеевски и за собствените си интереси, а не за спорта и запалянковците.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8204 |05.06.2015 greshka12 . 9| 8163 |12.05.2015 Л. Младенов за Фрог: Спецотдел "България" работи в македонските служби . 25| 6720 |23.04.2015 В. Симеонов: Фотоволтаици са работили нощем и държавата е плащала като поп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads