Реклама / Ads
4| 5747 |02.11.2018 АКТУАЛНО

В-к „Стандарт“ не загина геройски на фронта, Пеевски му спря крачето

.
В-к „Стандарт“ спря. След четвърт век възходи, мъки и падения. Ръководството написало некролог, който да изтръгне от читателя някоя сълза, че геройски е паднал в боя един читав вестник. Трудна работа. Трудно някой ще се върже на внушенията, че издателите не искали да съществуват на нечия издръжка.
 

Било обидно, даже неморално. Хайде, бе. А досега нали точно така се издържаха.

Издателите дължат милиони на фирми, близки до фалираната КТБ. Не са върнали нито стотинка. За четири години извъртяха няколко врътки със собствеността, за да избегнат съдебни дела и банкрут. Предишният собственик Тодор Батков изчерпа ресурса, отпуснат от Михаил Чорни, и „щедро“ го дари на редакцията. С пасивите и всички мръсни тайни около офшорки и сделки с Пеевски, разбира се. По същият начин се отърва и от футболния „Левски“.

Прочувствените слова и емоционалните възклицания в погребалната реч за „Стандарт“ са чисто и просто опит да се прикрие истината, че олигархът от ДПС е спрял кранчето. Откъде досега са се вземали парите – прокуратрата един ден ще разследва. Точно така. Цацаров, Пеевски и палашите от НАП и КОНПИ не са безсмъртни.

Траурната реч е изпълнена и с намеци, че другите вестници са още живи, единствено защото слугуват на този или онзи, изпълняват поръчки и пълнят първите си страници с теми, наредени им по телефона или изпратени във флашки. Не се изброяват поименно, но е ясно, че става дума за „Труд“, Монитор“, Телеграф“ и „24 часа“. Няма да ги спаси и измислената от него фондация, защото просто няма да има такава. Ще ги използва, за да залива с кал още известно време противниците си, после ще им тегли чертата.  

 

Тъжно е, че си отива вестник, който имаше достойни периоди, дори върхове. Добре е, че си отива вестник, който отдавна не е това, което беше. За мъртвите или добро или нищо, казват у нас. Което е глупаво. Смъртта на „Стандарт“ бе предизвестена в мига, в който се завъртя в орбитата на Пеевски. Същата участ очаква и останалите издания под копитото на политика-милионер. Пеевски е по нанадолнището, скоро ще полети в урвата. Ако имаме късмет, може урвата да се окаже Софийския централен… На някои не им се вярва, но краят на измамата е близък. Това е добра новина. И още една: ще повлече със себе си поне дузина от свинарника.

 

Фрог нюз

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10200 |01.10.2018 МВР „съживява“ загинали на пътя, за да си „върже“ статистиката и да се похвали . 2| 5363 |08.09.2018 6888 са катастрофите през 2017 г., а загиналите - 682 . 2| 12262 |12.09.2017 Една година от трагичната смърт на адвокат на КТБ, който загина в неразследвана катастрофа . 0| 4567 |07.01.2017 Около 7500 мигранти са загинали или безследно изчезнали през 2016 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads