Реклама / Ads
7| 20454 |27.11.2017 АКТУАЛНО

Пеевски финтира Time Warner за бТВ, обещава обслужване на Борисов и Цацаров

.
Излизат нови и нови данни за обвързаност на Делян Пеевски със собствениците на бТВ. Според запознати със ситуацията по придобиване и налагане контрол върху най-голямата телевизия депутатът притискал собствениците на бТВ – СМЕ (Central European Media Enterprises) с нереални негови претенции към фирмата TOP TON на Красимир Гергов.
 
Гергов е собственик на 6% от медията. Твърде странно е, че данъчните, НАП и прокуратурата не се интересуват как точно Гергов е придобил тези проеценти?

Уплашени от възможността да се окажат партньори с Пеевски в бТВ собствениците е възможно да са се съгласили да продадат на смешна цена новата сграда на телевизията през 2015 г. По този начин, уж нямащия нищо общо с КТБ депутат, се е обогатил за пореден път на гърба на вложителите и акционерите на банката. Същият този човек сега предлага преразпределение на активите на КТБ, за да не бъдели вторично ограбени…

 

Амбициите му обаче не стигат дотук. С опита да върне на бял кон поувяхналия „крал на рекламата“ и бивш офицер от ДС Красимир Гергов Пеевски подчинява телевизията. Говори се и за договорка между него и Бойко Борисов медията да се превърне в стълб на управлението, каквато тя наистина изглежда в последно време. Сценарият твърде много напомня опита на Пеевски да придобие Нова телевизия, но шведските собственици се усетиха навреме и спряха процедурата по продажба. В случая с бТВ, запознати допускат, че е възможно Пеевски да се oпитва да убеди собствениците от СМЕ, че е по-добре да вземат все пак някаква цена, отколкото да продължават да губят милиони. Същото се внушава и на мажоритарните акционери от Time Warner.

 

Логично е такава голяма компания да иска да се отърве от неуспешна инвестиция в България, особено като се очаква погръщане от гиганта AT&T.

 

В тази посока натежава и скандалът от лятото, когато рок радиото Z-рок се отдели от бТВ Медия Груп. В скандала бе замесено и името на Гергов, който си бе извоювал „привилегията“ да се меси в кадровите решения. Това е част и от натрупването на напрежение между Гергов, неговата „Пиеро 97“ и собствениците от СМЕ от друга страна. Помеду им виси проблем за милиони.

 

Преди няколко месеца CME обяви, че продава хърватския и словенския си бизнес на Slovenia Broadband, управлявана от United Group. Мажоритарен акционер в United Group е инвестиционният фонд KKR, а споменаваната цена е 230 млн. евро. Това предизвика въпроси ще се раздели ли СМЕ и с бТВ.

 

В медийните среди в България се говори, че амбициите на Делян Пеевски към бТВ са свързани с раследването на негови действия по фалирането на КТБ по закона „Магнитски“ в САЩ. Лошите новини за него от Вашингтон се допълват с лошите от Турция за кoнтрабанда на цигари от „Булгартабак“. Повече от всякога той има нужда от подкрепата на премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Слагайки ръка на бТВ той им е обещал тотална медийна подкрепа, твърдят източници от политическите среди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9449 |16.11.2017 Как бащата на Ивайло Крачунов, одиозен главен редактор на Пеевския сайт-бухалка „Блиц“, се оказа съветник на шефа на КОНПИ . 17| 8383 |16.11.2017 Борисов легна на ДПС: ГЕРБ ще подкрепи закона на Пеевски и Цонев за КТБ . 0| 4406 |13.11.2017 Тайните камери в тоалетната на училището в Стара Загора не излъчвали, а само записвали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads