Реклама / Ads
16| 15530 |22.02.2019 АКТУАЛНО

Татяна Дончева: Службите обслужват Москва и Пеевски

.
Татяна Дончева
”Акцията за прибиране на военните заводи под руски контрол е изцяло свързана с политиката на сегашното правителство. Акцията по отношение на петролите и другите интереси на ”Лукойл” е изцяло работа на това правителство”. Това заяви Татяна Дончева пред TV+.
 

Според Дончева "Пеевски е руско прокси по много здрав начин"."Зад него се крият цяла група висококвалифицирани представители на спецслужбите. Те имат много сериозен информационен масив. И за имуществото, което някога е продадено в България. Процесът на преразпределянето, който тръгна още по времето на тройната коалиция през едни натрапчиви отвличания, имаше проекция след това с крути преследвания срещу определни хора по времето на първото правителство на ГЕРБ. Сега е през специализирания съд, през министерства, през ключови държавни институции", каза още Дончева.


По думите и САЩ искат от България да купи F-16 и да не прави нова тръба за газ от Русия. Докато Русия обратното - иска да не купуваме самолети и да пуснем "потока". "Все в един момент трябва да е ясно и на американците, и на руснаците, че Борисов жонглира - и вълкът сит, и агнето цяло", коментира Дончева.

 

Дончева заяви, че част от оръжейните фирми у нас са били към КТБ и благодарение на фалита на банката Русия е получила контрол върху определени хапки.

 

Дончева обясни, че интересът на Великобритания към историята с отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев е защото така ще се получи потвърждение за случая "Скрипал". "За оздравяването на Гебрев е употребен антидот, който е получен от натовски партньорски организации", твърди тя.

 

Тя отбеляза, че главният прокурор Сотир Цацаров много бързо е взел завой по случая "Гебрев" като "тир с ремарке на изключително малко пространство".

 

"Един куп титуловани специалисти по националната сигурност казаха, че е изключено да е работа на руското разузнаване". От "братята американци" се разбрало, че в "руския сектор на службите , който би трябвало да се бори срещу руската агентура" в сферата на сигурността, "са се крили едни сериозни руски колони", твърди още юристката.

 

По думите на Дончева Инвестбанк на Петя Славова добросъвестно е уведомявала ДАНС и финансовото разузнаване за всеки превод от Венецуела.

 

"Къде тогава се намира ДАНС в тази история? Къде са мерките на ДАНС? Те не могат да се изразяват в това адвокатите да се обучават по пране на пари, да накарат кафеджии, тенекеджии да перат пари. Те няма къде да перат пари, освен в пералнята си вкъщи. В тази дебела работа трябва да стигнем до ролята на Русия. Това са руски транзакции между Венецуела и Русия. Защо през България? Сигурно е било по-удобно и по-безопасно", коментира тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 19524 |07.08.2018 Т. Дончева: Ударът с акцията ”Бенчев-Очите” е умишлено нанесен от ГЕРБ . 14| 20027 |13.04.2018 Татяна Дончева: Пеевски държи на каишка половината от министрите . 29| 15170 |03.02.2018 Татяна Дончева: Гейовете в политиката са влиятелна общност, гейското лоби в България е мощно . 6| 7893 |20.11.2017 Мирослав Иванов: Службите трябва да се задействат по схемата Булгартабак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads