Реклама / Ads
36| 13299 |21.02.2016 АКТУАЛНО

Цветан Василев: Подготвяно е покушение срещу мен, имам свидетели

.
Цветан Василев
В процес на екстрадиция съм. Подготвяха покушение срещу мен. Цацаров е избран с консенсус на ГЕРБ и ДПД и е зависим от Пеевски. На Доган му замръзна усмивката от бизнесначинанията на Пеевски. Срещу мен и банката прокуратурата и столично следствие действаха като престъпна група. Това каза в "Просто Диков" по телевизия BIT бившият мажоритарен собственик на КТБ Цветан Василев.
 
В момента съм в процес на екстрадиция. Предстои изслушване от първоинстационния съд . Апелативен съд върна процеса на първа инстанция. Сега предстои изслушване на 24-ти  в сряда. Това изслушване е от съдията, който води делото, предоставя материалите на първоинстанционния съд, който трябва да вземе решение. Връщането няма да стане и тази седмица. Може да стане след окончателното решение. Зависи от министъра на правосъдието на Сърбия или от моето желание ако прекратя процедурата, при условие на гаранции за моя живот и семейството ми и справедлив процес. Но прокуротурата се държи като Светата инквизиция. Изказванията на Цацаров и Сарафов са като от Средновековието, обясни сегашното си положение банкерът.

Аз съм с бюлетина на Интерпол за издирване, но моя адрес е известен. В процес съм на екстрадиция, но българска страна не спира да ме издирва. Аз съм завел съответните дела в Страсбург... Най-голямата заблуда е, че съм избягал от правосъдието. Всеки ден ме пращат някъде. Аз съм в Сърбия и ще остана в Сърбия, докато няма решение на сръбския съд, категоричен е Василев.

Имам своите източници на информация. През май и юни 2014 г. надхвърлиха очакванията ми за заговора срещу КТБ. Бе подготвено покушение срещу мен. Има и свидетелски показания за това, разкри банкерът.

Това е нормално искане за екстрадиция. Година и шест месеца след повдигнатото обвинение нищо не се е случило, освен шантаж на свидетелите, за да докажат мои връзки и обвързаности. Година и шест месеца няма внесено дело в съда. А моето присъствие не е от значение даже, обясни още  той.

По документ, съм склонил службите на банката да отклоняват пари от касата на банката. Става въпрос за тия фамозни 206 млн. лв., които излизаха в найлонови чували. А да ви е известно, че моят подпис за теглене на пари е фалшифициран от един от основните свидетели на прокуратурата. После съм вземал тези пари през 2011.  Точна логика няма. ... Имало среднощни заседания с участие и на Пеевски за търсене законова логика за повдигане на обвинение и издаване на международната заповед за арест, разкри той.

Сега на Спас Русев му продадоха лош заем с номинална стойност 165 млн евро за 330 млн. евро. Това е световен парадокс. Ето това е купил Спас Русев. Само че сегашният собственик е завел дела в някорко съдилища, бе отговора на Василев на въпрос за покупката от Русев на ВИВАКОМ.

Държавата и сега спи. Проспа  как ВИВАКОМ се управлява. Там се краде. Не видяхте ли как ВИВАКОМ влезе в Левски. Той се издържа от ВИВАКОМ. А тя е още на престъпника Цветан Василев. Не знам Батков на каква икона се кръсти, но той знае как  адвокат Ал ександър Ангелов е станал акционер в Левски чрез фирма от КТБ, разкри още той.


Цветан Василев коментира и  подхода на квесторите  по време на специалиния надзор  и на синдиците по време на несъстоятелността на КТБ.  Не са подготвени, не са компетенти и са силно зависими. Целта им е да се осребри този, който организира атаката срещу банката, категоричен бе той.

Делян Пеевски имаше кредити за 150 млн. И показа изискванията си, за да се разберем и да няма проблем банката. Той смята, че всяко нещо придобивано от банката, му е принадлежало. Свидетел по това бе сегашният главен свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, започна отдалече Василев.

При положение, че получават сигнала през май, го разглеждат през юли. И свидетелски показания дават главният свидетел на прокуратурата и авокат Александър Ангелов. Да седнем на полиграф аз, Пеевски,  Лазов и Антелов и да видим какво ще се случи. Но трябваше да се извърши поръчката на Пеевски.

Почти няма знаково дело след идването на Цацаров като главен прокурор, което да не е поръчково. И то поръчано от същия център, който е поръчал КТБ. Същото "опраскване" бе на Любомир Павлов и Огнян Донев,  можем да минем през Костинброд, Цветан Цветанов, , Богомил Манчев. Автентични са зависимостите на съда от прокуратурата. За мен Цацаров е избран с абсолютен консенсус на ГЕРБ и ДПС. Те си го избраха. Независимо че съм жертва на техния заговор, не съм стигнал до там да си измърся ръцете, призна Василев.

По принцип в България от редица години се работи на принципа на моркова и тоягата. Има определени компромати , които се вадят, ако някой е неудобен от шпицкманда. От същата шпицкоманда   е Петьо Еврото, за който Пеевски казва, че  за една бутилка уиски може да сътвори компромат срещу всеки. Срещу мен и банката прокуратурата и столично следствие действаха като организирана престъпна група. Цацаров е зависим от Пеевски, смята Цветан Василев.

В Банкя стигнах като в криминален роман. Сменях няколко пъти автомобила. Към онзи момент дали Борисов е знаел какво се случва с мен, дали е бил в подобно положение и дали и двама сме били в едно положение.  Говорехме за това, какво може да се случи, ако фалира банката, а не за Бареков. Но той замина за Америка и се върна на 17 юни, когато всичко бе свършило, описа той срещата си със сегашния премиер.

Показах на Доган списък с бизнесначинания на „неговиа син” /Пеевски/ и му замръзна усмивката на Доган. Срещу мен е действал криминално-политически съюз. Знаел е Доган, че айсбергът е от тяхната партия. Нямам идея, къде е дъното на този айсберг. Не мога да си представя, че никой не стои зад Пеевски и той самият е център. За мен има дъно този айсберг, но никой не е стигнал до това дъно. На Доган му показах с дребни числа, колко и как Пеевски е спечелил стотици милиони. В различни сфери. Сам по себе си е  гениален, но всичко е минавало на моя гръб.

Надявам се, че не е останала обществена тайна, че бе създаден консорциум за спасяване на банката. В него влязоха Оманския фонд, кампания от Виена, фонд базиран в Лондон. Но никой не обърна сериозно внимание на това. Към главния  изпълнителен  директор на Оманския фонд  от финансовото министерство са се обръщали, като го питали  „ вие от музжахидините ли се или от талибаните”, разкри Василев.

Искров управляваше БНБ като еднолична компания с придворните си подуправители. Така че анонсът от 17 юни е в противоречие с последвалата промяна. Аз мисля, че сигналът от 11 юли не е писан от него, а от шпицкосомандата. Бил е стиснат отнякъде, разясни банкерът.

Поредна порция прах нарече Цв Василев  това, че КТБ е банка на съдебната власт. Значи ако съдът ме оправдае,  съм им плащал, посочи той логиката на това твърдение на комисията в парламента.

Тези пари са дошли от банкови сметки от други български банки. Персоналният депозит не е персонифициран. Той се продава. Смятате ли, че в другите банки няма практика на преференциални депозити. Що не я разкрият? , обясни и попита банкерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5513 |05.01.2016 Ил. Василев: Пеевски стабилно придобива стабилни активи в стабилна държава . 14| 5266 |06.11.2015 Ил. Василев: Парламентът не е прореформистки . 72| 10319 |21.10.2015 Илиян Василев: Русия иска нова Ялта . 25| 7460 |25.09.2015 В. Василев: Тежко ни, ако не стане следното...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads