Реклама / Ads
3| 17418 |10.05.2017 КРИМИНАЛНО

От затвора касапин от бандата на Сако поръчал убийства на надзиратели

.
Стефан Бонев-Сако
Стефан Гевгелийски, осъден за наркотици, рекет и побои, поръчал от килията си убийства на трима наздиратели от Софийския централен затвор.
 
Това стана ясно след като криминалисти от Националната полиция, СДВР, антимафиоти от ГДБОП и спецпрокуратурата разбиха 12-членна банда за наркотици, убийства, рекет, побои и грабежи.

Бандата, ръководена от Гевгелийски, е обвинена за жестокия побой над професора ортопед Стефан Станчев и убийството на наздирателя Янко Янев.

Миналата година Стефан Гевгелийски, с прозвището Боксьора, бе осъден като член на наркобандата на Стефан Бонев-Сако на 5 години затвор.

 

На всичките 12 участници в престъпната дейност са повдигнати обвинения, четирима от тях се укриват и предстои издаването на Европейска заповед за тяхното издирване по линия на Интерпол. Седем са привлечени като обвиняеми за  участие в организирана престъпна група, шестима са задържани под стража, а на един е наложена мярка „домашен арест“, съобщават от МВР .

 

Установено е, че мултикриминалната престъпна група е работела при ясно диференцирани функции на участниците. Някои от тях са действали с изключителна жестокост, запазената им „марка“ била нападение с мачете.

 

На 5 януари м.г. те нанасят тежък побой на професор Стефан Станчев , пребиват до смърт и началника на смяна на Софийския затвор Янко Янев. Всички те са криминално проявени и имат регистрации за различни престъпления, част от групата гравитирала около столична спортна агитка.

Операцията е реализирана на територията на столицата на два етапа. Първо били задържани участниците, занимавали се с наркоразпространение основно на територията на кв. „Дружба“. На следващия ден последвало залавянето и на останалите членове на групата. Изяснено е, че Гевгелийски е предавал разпорежданията си оттам, основно чрез съпругата си, разполагал е и със средства за връзка. При извършените претърсвания на различни техни адреси и автомобили са намерени наркотици и голямо количество хладно оръжие – мачете, мечове, ками и други оръжия.

 

В резултат на проведената операция и задържането на опасната престъпна група са пресечени опити за убийство на още трима служители на Софийския затвор, уточни Илко Илиев, шеф на Криминална полиция. Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев призова гражданите, които разполагат с допълнителна информация по случая, да сигнализират на тел. 112 или в ГДБОП и ГДНП.

 

Анонимността им е гарантирана. 

Стефан Гевгелийски е задържан при спецоперацията на МВР с името „Чук” през 2012 г. срещу наркодилъри малтретирали конкурентите си с чукове и мачете.  През 2014 г. Гевгелийски, който контролила столичният кв. „Дружба” , е арестуван като тартор на банда, която биела и рекетирала проститутки в квартала. Според публикации в медиите Стефан Гевгелийски, който има присъда за рекет през 2009 г., бил особено безмилостен към жертвите си като ги изтевал, биел и режел с мачете и затова получил прозвището Касапина от „Дружба”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4044 |25.04.2017 В парламента създават Комисия за наблюдение на контрабандата . 4| 5362 |25.04.2017 Бандата на Куката биела стопани да продават земята си . 3| 4354 |22.02.2017 Внимание! Опасен убиец избяга от затвора в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads