Реклама / Ads
5| 4781 |12.09.2019 НОВИНИ

Екипът на Десислава Иванчева: Мечтата ни е София да е град в гора

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Мечтата ни е София да е град в гора. Това каза на пресконференция Биляна Петрова, която е кандидат за кмет на район ”Младост” в София. Тя и екипа на Десислава Иванчева кандидат-кмет на София. Петрова представи приоритети от програмата за развитие на столицата.
 

Преди три години, когато се случи една градинка да се застрои, презастрояването и чистия въздух не бяха приоритет на политиците. Гражданското общество спечели изборите, защото всички основни кандидати са разбрали вече, че това е важно за хората. Те остават наши приоритети.

 

Първото нещо за нас си остава запазването на зелените площи, чистият въздух и решаване на проблемите с презастрояването. Първото нещо, което Десислава Иванчева ще направи, ако бъде избрана за кмет, е да обяви мораториум за продажбата на общински имоти. Той ще бъде за жилищни и офис сгради. Училища и детски градини ще се строят приоритетно. Ще се направят ревизии, за да се идентифицират проблемите. Хората, които се занимават с общински имоти ще се занимават с проверка на собствеността. Не сме на война, както казва Десислава Иванчева, за да продаваме общински имоти. Една четвърт от желаещите за строят имотите са неправомерно придобити. Проблемът е много остър. Строежите не са големи като площи. Правят се на малки дупки и създават голям проблем.

 

Друг основен проблем ще е озеленяване. Мечтата ни е София да стане град в гора. Да бъде изключително озеленен град. Втори приоритет- инфраструктура. Улиците и паркингите са планирани на хартия. Ще се рабати за подобряване на инфраструктурата. Следващото нещо е балансирано развитие на София. Градът се развива хаотично. Северните и Западните райони са подценени. Те трябва да станат по-атрактивни. Идеята е градът да се разширява, а не да се уплътнява. Това е синоним на презастрояване. Ще разширяваме основно с ниско строителство-приятни и нови квартали.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6084 |11.09.2019 Десислава Иванчева с гневно отворено писмо до медиите . 23| 6566 |30.08.2019 Адв. Десислава Кръстева: Бутафория, държавата глобява сама себе си в случая с НАП . 6| 3960 |28.08.2019 Десислава Танева: От две седмици няма огнище на африканска чума . 24| 7163 |22.08.2019 Десислава Радева: Пишете ме отговорна за всичко, с което не сте ок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads