Реклама / Ads
0| 5030 |09.10.2019 НОВИНИ

Д-р инж. Илия Зюмбилев: Пловдив има нужда от смяна на модела

.
Д-р инж. Илия Зюмбилев
Д-р инж. Илия Зюмбилев е най-младият кандидат за кмет на Пловдив-издигнат от БЗНС. Той е магистър по електротехника, доктор по материалознание, специализирал е във Франция. Хоноруван преподавател в Технически университет – София. Има над 20 научни публикации. Председател е на Независимото дружество за защита правата на човека в Пловдив. Областен координатор за Пловдив на ПП БЗНС. Издигнат е за кмет на града от БЗНС.
 

Г-н Зюмбилев, кои са основните Ви мотиви да се кандидатирате за кмет на Пловдив?

Като всеки млад, работещ гражданин на Пловдив искам промяна. Основният ми мотив е да покажем на олигархията, че Пловдив има и млади и демократични хора, които искат смяна на модела, който вече 20 години управлява и източва ресурсите на нашия красив град.

 

В града под тепетата напоследък не липсват скандали, свързани с корупция и лошо управление. Как тези порочни практики могат да бъдат прекратени?

Корупцията и олигархията са основите проблеми в Пловдив. Създаде се една прослойка от корумпирани политици и олигарси, които само източват бюджета на града ни през последните 20 години. Същите стари образи пак искат да управлят. Порочните практики могат да бъдат прекратени чрез нови хора в управлението на Пловдив, които са готови да направят нашия град по красив и модерен чрез едно ново и прозрачно управление, защото корупцията вирее там, където няма светлина върху обществените поръчки. Ще създадем нова онлайн платформа, в която всеки гражданин на Пловдив ще получава информация за всички обществени пръчки и ще може да следи как точно се харчат парите от неговите данъци!

 

В България много често се говори на национално и на местно ниво за прозрачно и електронно управление. Но то липсва. Ако бъдете избран за кмет предвиждате ли конкретни стъпки в тази посока?

Предвиждаме нова електронна система за подаване на документи и получаване на отговори по пощата, за да не се губи времето на работещите да чакат по опашки за документи, разрешителни т.н.

 

Как Пловдив може да стане привлекателно място за бизнес и инвестиции?

Пловдив има много голям потенциал за развитие, все пак е вторият по големина град в България. За да стане привликателно място за инвестиици, трябват ясни правила, разпоредби и нулева корупция.

 

Като кандидат за кмет виждате ли връзка между наближаващите местни избори и възможност за по-значима промяна в управлението на национално ниво, с която да излезем от порочния кръг, в който се въртим вече 30 години?

Със сигурност трябва да има промяна, не искам и аз като моито родители да чакам още 30 години, за да се подобри животът в България и да станем нормална европейска държава. Единственото решение за това е пълна декомунизация и приемането на нови закони за лустрация на бившите агенти на ДС. По мое наблюдение колкото една страна в Източна Европа е по-декомунизирана и има лустрация, толкова по добре живеят хората в нея, при ясни правила и закони.

 

Възможна ли е например нова Кръгла маса, на която да се постигне национален консенсус по основни законодателни проблеми и необходимите промени в държавното устройство?

На всички демократични българи Кръглата маса с комунистите носи лоши спомени. В началото на демократичните промени проведената Кръгла маса не оправда очакванията за промяна. Тази инициатива беше овладяна от агенти на ДС и доведе до изкривяване на целия процес на декомунизация. Убеден съм, че е необходимо всички демократи да се съберем и да направим небходимото, за да може България да поеме по нов път на управление и развитие, с нови и можещи лица.

 

Пловдивчани са активни граждани. Какво е Вашето основно послание към тях в дните преди изборите?

Основното ми послание е спиране на корупцията в Пловдив! На всички нас, младите и работещи в този град, ни писна. Заедно можем да въведем един нов стил и начин на управление, с които нашият град да бъде по-зелен, модерен и красив.

 

Източник: Трансмедия

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3531 |08.10.2019 Корнелия Нинова: Тригодишните ни усилия да подмладим партията дават резултат сега . 1| 3436 |07.10.2019 Илиян Йончев: Протегната ръка към хората, за да стане Плевен по-добър град за живеене . 0| 3618 |05.10.2019 Николай Радев: Пловдив ще бъде град на здрави и образовани хора . 1| 3345 |03.10.2019 Николай Радев : Пловдив ще бъде град на здрави и образовани хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads