Реклама / Ads
0| 3733 |16.10.2019 НОВИНИ

Костадин Костадинов: Иван Портних да се оттегли от изборната надпревара!

.
Костадин Костадинов
След изтекла информация от израелски медии, публикувана вчера от българските им колеги, кметът на Варна, Иван Портних, е бил арестуван миналата година в хотел, намиращ се в курортния град Хайфа, заради хулигански прояви и опит за посегателство над сервитьорка. Заради деянието си Портних е бил позорно изгонен от Израел, като е получил забрана да посещава страната с поставен черен печат.
 

Неговият основен опонент за кметското място във морската ни столица, Костадин Костадинов, коментира скандала: „Не ми е приятно да обсъждам този случай. Само преди два дни заради няколко футболни хулигани цялата ни нация беше превърната в обект на нападки и подигравки от западноевропейската преса. Тук обаче не говорим за анонимни криминални субекти, а за кмета на третия по големина български град. За мен това е изключително срамно и позорно, но още по-позорно е, че цялата история е била потулена, защото случката става миналата година, а я узнаваме едва сега.

 


.

 

Впрочем, като цяло случилото се не ме учудва. Скандалите с варненския кмет са десетки и са вече част от градския фолклор на Варна. Ето защо смятам, че в тази ситуация, Портних има един единствен изход, и той е да напусне изборната надпревара, незабавно! Всички знаем, че досегашният кмет е слаб и неспособен управленец, но се страхувам, че тук последствията няма да се ограничат само до Варна, а до българо-израелските междудържавни отношения като цяло, тъй като Портних е високопоставен кадър на управляващата в момента партия ГЕРБ. Репутацията не само на Варна, но и на цялата ни страна е сериозно увредена, и е редно както Портних, така и партията, която го издига и подкрепя, да поемат отговорност за това и да се оттеглят от изборите в града ни.“

 

Припомняме, че през 2018 г. кметът на Варна е бил позорно изгонен от Израел, след като заформил пиянски скандал в хотел в град Хайфа. Той е бил водач на делегация представляваща Община Варна, която е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа. Според израелската медия „Канал 20“, още първата вечер от командировката си в Израел, обаче варненският градоначалник е изпил промишлени количества алкохол в хотела, в който е отседнал.

 

След тези позорни събития, домакините от общината във Хайфа отменили всички съвместни прояви, както и побратимяването на двата града. Портних бил изведен от страната, а на летището получил и забрана да посещава повече Израел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3281 |15.10.2019 Проф. Иван Върляков: За бъдещето на Стара Загора трябват собствени приходи . 0| 3632 |14.10.2019 Костадин Костадинов: Основният опонент на управляващите, с екип от изявени и опитни професионалисти, всеки експерт в областта си . 1| 3658 |12.10.2019 Сабрутев осъди досегашния кмет на Смолян Мелемов за укриване на информация за задълженията на общината . 0| 3428 |12.10.2019 Д-р Емил Караиванов: Подкрепата за творците и културата на Асеновград е сред акцентите на платформата ни за управление и за напред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads