Реклама / Ads
2| 3781 |23.10.2019 НОВИНИ

Костадинов и Портних на балотаж във Варна

.
Костадин Костадинов
Динамична предизборна атмосфера се наблюдава в Морската столица. Във Варна като основен опонент на настоящото управление, твърдо застава Костадин Костадинов. Социолози предвиждат, че в най-лошият случай, той ще бъде на балотаж с настоящият кмет.
 

Не е изключено Костадинов да бъде избран за кмет още на първи тур на Местни избори 2019 от гражданите на Варна.

 

Последните новини около Иван Портних, свързани с така наречения "Скандал  Хайфа", които бяха публикувани по време на предизборната надпревара в някои български медии са една от причината за резкия спад в доверието на варненци към настоящия кмет. Според публикации в израелските медии от февруари 2018 г., след причинен от варненския кмет скандал, същият е изгонен от Израел, а договорът за побратимяване между двата града, който е готвен в продължение на една година, е провален.  

 

При участието си в телевизионно предаване Костадин Костадинов, беше помолен да отговори на въпрос на зрител и да коментира "Скандалът Хайфа". Кандидатът за кмет  призова Портних да напусне предизборната надпревара, тъй като подобно поведение от страна на кмета на третия по големина град в България не е достойно, злепоставя страната ни и е заплаха за междудържавните ни отношения с Израел. Костадинов коментира и факта, че скандалът е от февруари 2018 г. и от тогава до сега не се е появила информация за него в българските медии. В резултат на казаното, няколко медии публикуваха статии,  в които цитираха Костадинов. След по-малко от ден, тези медии очевидно бяха притиснати от управляващи да свалят направените от тях публикации. Някои от тях изпълниха "командата", а други свалиха временно публикацията и после отново я качиха.

 

Официален коментар на случилото се от страна на властимащите не последва, което говори, че те отново се опитват да прикрият случилото се. Общинските съветници от опозицията в град Варна, започнаха да задават въпроси, защо са гласували извънредно средства за заминаването на Портних за Хайфа, а сега не намират града в списъка с побратимените градове. Междувременно в медиите излезе повторна информация за злоупотреба с имот в последните дни, преди изборната надпревара, която е извършена от Иван Портних.

 

Друг от кандидатите за кмет, чрез варненската медия "Moreto.net", призова всички кандидат-кметове да преминат  през пълни лабораторни тестове за наркотична зависимост и писмено да декларират липсата на алкохолна зависимост. Аргументите му са, че бъдещият кмет ще управлява бюджет от половин милиард лева и варненци имат право да знаят дали той е свободен от зависимости.

 

Тази бурна предизборна ситуация, дава значителна преднина на Костадин Костадинов – кандидат на Възраждане за кмет на Варна. Той е припознат от варненци, като човек от народа, който има знания, административен и управленски опит и не веднъж е разрешавал на пръв поглед неразрешими казуси. Близо е до обикновените хора, вози се с тях в градския транспорт, може да бъде срещнат на площада и е винаги готов да подкрепи всеки гражданин на Варна. В основата на неговата предизборна програма е управление близо до хората, прозрачност при употребата на публични средства и активно участие на независими експерти, във взимането на дългосрочни решения за развитието на града.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3190 |22.10.2019 Костадин Костадинов: Негласуването е протест на гражданите, който подкрепя управляващите . 3| 4308 |16.10.2019 БСП Варна за Портних: Ползват ли се кандидатите на ГЕРБ от специална протекция на държавните институции? . 0| 3733 |16.10.2019 Костадин Костадинов: Иван Портних да се оттегли от изборната надпревара! . 0| 3632 |14.10.2019 Костадин Костадинов: Основният опонент на управляващите, с екип от изявени и опитни професионалисти, всеки експерт в областта си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads