Реклама / Ads
1| 3496 |22.10.2019 НОВИНИ

Мая Манолова: Защо г-жа Фандъкова 10 години мълчи за високите сметки на Топлофикация?

.
Мая Манолова
„Притеснително е мълчанието от страна на Столичната община по отношение на общинското дружество Топлофикация.” Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на среща с граждани и експерти за състоянието на „Топлофикация“, където тя представи мерките си в програмата по въпроса.
 

„През последните 14 години липсваше активна политика от страна на столичния кмет и от страна на Столичния общински съвет за решаване на проблемите на дружеството, и за защита на гражданите от рекетьорското отношение на Топлофикация. Става въпрос за високите сметки, неоправдано увеличаване на цената на парното, неразбираемите фактури и начина, по който дружеството прибира задълженията си“, заяви още Манолова и подчерта, че „на заседанията на КЕВР за определяне на цената на парното и за приемането на различни нормативни документи никой от Столичната община или от Столичния общински съвет не е взел отношение.“
Гражданският кандидат припомни и за писмото, което „Булгаргаз“ е изпратило до Столичната община в началото на месец октомври, и което казва ясно, че ако Топлофикация не се разплати до края на месец ноември, ще последва спиране на доставките на природен газ не само в София, но и в цялата страна.


Според Манолова другото притеснително е, че Столичната община не е взела отношение относно новите правила в Наредбата за топлоподаване, с които гражданите сами ще определят процента „Сградна инсталация“.
„С това си действие държавата си изми ръцете и прехвърли цялата отговорност за тази сложна тема върху гражданите, и няма никаква реакция от Общината. Ще подкрепя гражданите да атакуват наредбата пред Административния съд в частта, в която те (гражданите) да определят сградната инсталация, и методиката, която е предвидена, която вече веднъж беше отменяна“, категорично заяви тя.
Манолова обясни още, че първото нещо, с което ще започне, като стане кмет, е да се направи пълна ревизия на Топлофикация за установяването на финансовото му състояние и прекратяване на договора за частно изкупуване и продажба на ток.


Гражданският кандидат допълни, че е категорично против приватизацията на Топлофикация и заяви, че ще се въведе сключване на договори между гражданите и топлинните счетоводители, а не както досега – между топлинния счетоводител и Топлофикация.

 

„Ще прекратим всички неизгодни договори за външни услуги. Ще оптимизираме програмата за ремонтни дейности на Топлофикация. Ще провеждаме публични обсъждания с експерти за стабилизиране на дружеството, завърши изказването си Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3390 |21.10.2019 Г-жа Фандъкова за пореден път се опитва да скрие безхаберното управление на ”Топлофикация София”, този път обвинявайки в рекет държавната ”Булгаргаз” . 0| 3564 |19.10.2019 Мая Манолова: Заради дълга на „Топлофикация” има риск от спиране на доставките на газ в цялата страна . 0| 3595 |15.10.2019 Мая Манолова: Плащаме по четири пъти заради некачествени ремонти . 2| 3998 |15.10.2019 Мая Манолова: Търговци плащат такса „спокойствие“ с плакатите на Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads