Реклама / Ads
0| 3991 |15.10.2019 НОВИНИ

Приятели, граждани на Пловдив, силата е в нас!

.
Илия Зюмбюлев
Само волята на хората може да пребори олигархията като модел на управление – в противен случай сменяме само олигарсите. Такова е моето непоколебимо убеждение, което ме мотивира да се кандидатирам за кмет на Пловдив.
 

Зная, че ни е необходима радикална смяна на модела, който наричаме власт на олигарсите и политическата номенклатура. Дните на предизборните ми срещи и разговори с гражданите ме убедиха, че това е точната диагноза за управлението на Пловдив от много години. Вотът ни досега само сменяше главатарите, но те винаги обслужваха интересите на престъпно забогатели хора, които имат за цел да изсмукват общинския ресурс.

 

Целият капитал на града, всички средства и възможности да се печели, да се гради са впрегнати в неясни вериги от задкулисни интереси. Хората на Пловдив знаят и разбират това. Разочаровани от този задушаващ ни модел, те обаче не могат да съзрат алтернатива. Целта на олигархията е постигната – лансират се едни и същи играчи с идеята, загубили вяра, гражданите да гласуват за по-малкото зло.

 

Това било демокрацията, нагло ни обясняват партийните слуги на олигархията в Пловдив. Не, казвам аз, не демокрацията, а олигархията е формата на управление в Пловдив!

 

Хората отчаяно ме питат как може да се прекъсне това, как може да се преборим и изобщо дали е възможно? Разбира се, че можем! Ако не можехме, дали олигарсите щяха да се страхуват от общественото мнение? Най-страшна за тяхната власт е гражданската съвест и воля. Та кой успя да свали Пеевски от шефското място в ДАНС? Възмущението и волята на стотиците хиляди, излезли на улицата.

 

Главите на корумпираните политици и господарите им падат само под натиска на общественото мнение. В момента, в който някоя тяхна кражба или друго престъпление излязат наяве, те са свършени. Когато задкулисието бъде разкрито, то вече е обречено.

 

Ето защо Пловдив се нуждае от такава ясно изразена гражданска воля и нетърпимост към корумпираното управление на партийните олигархии. Вече е натрупана критична маса от обществено недоволство. Хората съзнават, че такава власт действа единствено в името на личния интерес, за собственото си забогатяване и изцяло във вреда на града. Пловдивчани може да са обезверени и разочаровани, но те са преди всичко горди хора, носещи духа на хилядолетна култура. От цивилизациите, формирали нашата идентичност, черпим силата на духа, за да се преборим с алчността на олигархията.

 

Алтернатива има – тя е в нашите ръце. От нас зависи да сменим модела. Олигархията и политическата мафия могат да бъдат победени!


Дайте знак, че искате да смените модела на управление в Пловдив с номер 1 за БЗНС в бюлетината!

 

Илия Зюмбюлев

кандидат за кмет на Пловдив

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3338 |15.10.2019 Изморени от неизпълнени обещания – гражданите на квартали в Смолян сами бетонират улиците си . 0| 3548 |13.10.2019 Пенчо Милков: Ще подкрепяме всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда в Русе . 3| 3759 |07.10.2019 Стотици граждани подкрепиха Стефан Сабрутев за кмет на Смолян . 0| 3337 |07.10.2019 Радина Банкова: Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads