Реклама / Ads
0| 3635 |18.10.2019 НОВИНИ

Радина Банкова: В Ловеч и селата живеем в два свята - на управляващите и на всички останали хора. Това трябва да се промени

.
”В Ловеч, а и в останалите селища, живеем в два свята - един на управляващите в общината и друг - на всички останали граждани. Това трябва да се промени”.
 

Това заяви на среща с хората в с. Радювене кандидатът за кмет на Ловеч, подкрепен от БСП, Радина Банкова. Тя обясни, че посещавайки отделните села по време на кампанията е видяла порутени читалища, разкопани улици, обрасли с храсти междуселски пътища без маркировка, липса на всякакви комунални и социални услуги за възрастните хора.

 

"Какво тогава са направили управляващите през последните четири години? Като гражданин ви казвам, че е дошло време местното самоуправление да заработи за хората, трябва да се обединим, да оставим настрана политическите пристрастия и да се опитаме да променим живота си", каза тя.

 

Според нея е наложително да се смени моделът на управление, да се създаде социална сигурност и развитие на икономиката, за да видят перспектива младите хора, напуснали Ловеч, да се върнат в града на работа. Банкова подчерта, че на общината са необходими млади специалисти - и за отделенията на болницата, която някои хора искат непременно да затворят, и за училищата, където през следващите години ще се пенсионират много учители.

 

"Не започнем ли веднага да действаме - след още няколко години ще бъде безпредметно. Ние, моите съмишленици от инициативния комитет, които издигнаха кандидатурата ми за кмет, както и общинските съветници от БСП, имаме план за действие- готови сме да го приложим, очакваме вашата подкрепа на 27 октомври", допълни Радина Банкова.

 

Срещата беше открита от Милко Недялков, народен представител от Коалиция "БСП за България", с корен от селото. "Подкрепям Радина Банкова за кмет на общината, кандидата за кмет на Радювене от БСП Венцислав Банчев и кандидатите за общински съветници, които са няколко човека от селото", каза пред съселяните си той.

 

Недялков подчерта, че е имал едно питане в Народното събрание за читалището на селото преди време, проектът е бил одобрен, но пари от министерството на Николай Нанков така и не са се получили. "Искам да ви уверя, че тези хора, които сега са застанали пред вас, няма да ни дават такива празни обещания, защото държат на казаната дума", категоричен бе той.

 

Венцислав Банчев, кмет на селото през последния мандат, увери съселяните си, че трябва да изберат кмет на общината, който ще чува исканията на хората и ще се интересува от проблемите им както в Ловеч, така и по селата- и това е Радина Банкова. Той обеща на хората от Радювене да довърши нещата, с които се е захванал, ако го изберат за кмет през следващия мандат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3473 |13.10.2019 Радина Банкова : Заедно с общинските съветници от БСП ще се справим с проблемите на Ловеч . 0| 3440 |12.10.2019 Радина Банкова: Искам хората да припознават Ловеч като добро място за живеене и работа . 0| 3504 |11.10.2019 Радина Банкова: Трябва да се отдели внимание на туризма в Ловеч като най - бърз начин за съживяването на бизнеса . 1| 3433 |09.10.2019 Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и градина за всяко дете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads