Реклама / Ads
Frognews
0| 3065 |09.10.2019

Радина Банкова : Не мога да стоя и да гледам как Ловеч си отива

.
”Не мога да стоя и да гледам как Ловеч си отива и това ме мотивира да се кандидатирам за кмет на общината”, с тези думи започна представянето си на предизборната среща в село Прелом Радина Банкова

Тя сподели, че хората от града и селата са изоставени и забравени, което е следствие от недалновидната политика на сегашното управление в общината.  "Аз се чувствам един реализирал се човек, с успешен бизнес през последните 25 години, но считам, че като гражданин, заедно с колегите  от инициативния комитет, който издигна кандидатурата ми за кмет, и с подкрепата на общинската организация на БСП в Ловеч, трябва да направим всичко възможно, за да сложим край на сегашното управление",  заяви Радина Банкова. По думите й наложително е да се обърне много сериозно внимание на три от отраслите в  живота на хората от общината - здравеопазването- с най - голямото предизвикателство - запазването на болницата в града, образованието - с привличането на млади специалисти и икономиката - със създаването на условия за бързо развитие на малкия и средния бизнес.

       

 Според кандидата за кмет, в общинския бюджет трябва много точно да се фиксират суми, които да бъдат предназначени за различни дейности в селата - инфраструктура, водоснабдяване, комунални услуги и много стриктно да се следи дали наистина те се използват по предназначение.

          

Радина Банкова се срещна и с работещите на ловешкия пазар. "Търговското дружество "Общински пазари" трябва да се преструктурира в дейност на общината, за да може да се контролира работата му и да се търсят възможности за  излизането му от състоянието, в което се намира сега", каза  Банкова. Хората, които наемат маси на пазара, все повече намаляват, а преди години е имало по 70 маси само със зеленчуци. Сега пространството се е превърнало в един битпазар със стоки, към които гражданите не проявяват интерес. Радина Банкова изрази мнение, че трябва да се подобри средата на самия пазар, да се вземат за пример пазарите в съседни градове, да се обнови пространството, за да придобие естетичен вид и да е приятно на хората да идват тук.

  Радина Банкова посети и село Старо Стефаново. Пред жителите на селото, Николай Стоянов, председател на инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Радина Банкова като кандидат за кмет на община Ловеч, заяви, че с нея ги свързва идеята  за излизането от сегашния застой на Ловеч. "Радина държи на думата си, носи отговорност, успява да управлява бизнеса си в тази тежка икономическа ситуация и съм уверен ,че ще се справи добре и с работата си като кмет", каза Стоянов. Радина Банкова каза, че за промяната в управлението и  спешните мерки, които трябва да се вземат  са необходими млади специалисти. "Това са нашите деца, за които трябва да създадем условия, за да се върнат в Ловеч след завършване на висшето си образование", завърши Радина Банкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Радина Банкова: Моята кауза е Ловеч и всички трябва да се обединим, за да извършим промяната 0| 2982 |08.10.2019 . Радина Банкова: Общинската администрация трябва да промени безразличното си отношение към гражданите 0| 3036 |07.10.2019 . Радина Банкова проведе среща с жителите на Сливек и Българене 0| 3003 |06.10.2019 . Радина Банкова: Болницата в Ловеч се нуждае от кризисен план за действие 0| 3020 |05.10.2019

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ