Реклама / Ads
4| 7600 |05.09.2017 МИСТЕРИИ

108 фена има Фейсбук страницата на Делян Пеевски

.
Във Фейсбук Делян Пеевски има лична страница, в която е представен като „Предприемач“. Информация за предприемачеството му обаче няма.
 

Последната публикация в страницата е от 21 август 2017 г.  и е  със заглавие „Делян Пеевски: Нямам интереси във военната индустрия, ще държа обществото информирано за КТБ“.  В описанието на страницата изрично е отбелязано, че „Делян Славчев Пеевски е български предприемач, медиен магнат и политик.“

 

Разбира се няма нищо лошо една обществена личност да има такава публична страница. Премиерът Бойко Борисов също има, дори твърди че сам си пише статусите. След номинацията на г-н Пеевски за лице на България по време на европредседателството със сигурност тази страница ще се напълни с фенове.

 

Очакваме Делян Пеевски, предприемачът, депутатът, бившия председател на ДАНС и издигнат за лице на европердседателството на България скоро да има свои профили във всички възможни социални медии. Започва кампанията му за всенародната любов.

 

Феновете му до момента са 108, което означава, че дори цялата му охрана не е одобрила страницата. Но пък има свежи предложения. Например верен фен на Пеевски споделя, че би желала в страницата  да се пишете повече за законодателните инициативи на депутата. „Заедно с Йордан Цонев имат поне няколко досега.“ Ама нали е предприемач, какви законодателни инициативи.  Всъщност и подробната информация не казва нищо за бизнеса на Делян Пеевски, който в последната си декларация пред сметната палата декларира  сериозно финансово състояние и собственост на няколко офшорни компании, чрез които придобива имоти и бизнес структури в България.

 

Дано да не замре трагично като другата му фен страница. Тя се казва „Делян Пеевски - президент“ и е регистрирана като „кауза“.  Но там пък само 44 души са я намерили. Създадена е още през януари 2016 г. и до сега има само 3-4 поста, под които коментарите изобилстват с обидни думи. Разбира се има и обожатели като възрастна дама от Ракитово, която призовава да му се даде „титлата“ президент, защото тя го е виждала визуално и той я заслужава.  Информацията за него тук е от Уикипедия, където като върхът в кариерата му е отбелязано, че е бил председател на ДАНС .

 

Никъде няма информация, че личността му е обект на разследване за огромна корупция заедно със главния прокурор Сотир Цацаров в САЩ по „Глобалния закон Магнитски“. Няма информация и за разследванията и забраната да влиза в Турция, във връзка с контрабандна дейност с цигари и оръжие.  В профила му като „предприемач“ някой се е постарал повече. Вижда се, че в биографичната справка информацията е по-прецизно подбирана.

 

Там четем: „Роден е на 27 юли 1980 г. През 2001 година Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България, тогава Пеевски е само на 21 години, пост от който по-късно е освободен поради липса на образователен ценз. Според Юрген Рот тогава пристанището се владее от свързваната с организирана престъпност групировка ТИМ. През това време той е студент по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

При правителството на Симеон Сакскобургготски майката на Пеевски, Ирена Кръстева, е шеф на Българския спортен тотализатор. От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба, макар че според закона за тази длъжност се изисква двегодишен стаж. Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие.

 

През 2007 г. срещу Делян Пеевски има повдигнато обвинение за изнудване. Изпълнителният директор на „Булгартабак“ Христо Лачев се оплаква, че Пеевски поискал на близки до него фирми да бъде осигурена работа с тютюневата компания. По обвинението е образувано дело за използване на служебно положение за набавяне на противозаконна облага. Това води до уволнението на Делян Пеевски. Прокуратурата преустановява разследването срещу него „поради липса на доказателства“, а Висшият съдебен съвет го възстановява и като следовател, тъй като законът пази местата в съдебната власт на депутати, министри, зам.-министри, кметове и общински съветници. Две седмици по-късно Пеевски е възстановен на поста зам.-министър на бедствията и авариите.

 

Пеевски е член на ДПС, както и народен представител от 14 юли 2009 г. насам. От 29 юли 2009 г. е член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, а от 20 януари 2010 г. член на Комисията по правни въпроси.

 

По предложение на министър-председателя Пламен Орешарски на 14 юни 2013 г. с гласовете на 116 народни представители Делян Пеевски е избран за председател на Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Под натиска на последвалите протести срещу това назначение и изразено недоверие от представители на евроатлантически партньори Народното събрание единодушно отменя това свое решение на 19 юни същата година. Случаят става известен в цяла Европа.

 

Следват няколко месеца на неяснота дали при това положение Пеевски все още е депутат или не. През месец декември 2013 г. Конституционният съд със 7 на 5 гласа решава, че Делян Пеевски все пак остава депутат. Избран е за евродепутат от листата на ДПС на изборите за Европейски парламент през май 2014 г., но се отказва от мястото си.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9889 |11.07.2017 Президентшата бясна на фалшива страница за нея във Фейсбук . 3| 9582 |26.04.2017 Манолова се хвали с новата фирма на мъжа си във фейсбук . 17| 14366 |13.06.2016 Илиана Раева показа кръшно тяло във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads