Реклама / Ads
0| 8758 |14.06.2017 МИСТЕРИИ

4 г. след протестите #DANSWITHME: Пеевски е маминото детенце на българската олигархия

.
На протестите срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС, по известни като #DANSWITHME се роди символичното название на организирания мафиотски модел, окупирал политическите върхове и съдебната власт – моделът КОЙ. Три години по-късно обаче КОЙ изглежда по-силен отвсякога?
 
Методи Андреев коментира пред BiT, че държавата е стабилна само за олигархията. Реформите не са се случили и нищо не се е променило. „В момента, когато казваме „Долу Цацаров“, казваме „Долу“ на цялата олигархия. Имаме само показна демокрация. България се превърна в параграф 22 – слагат зависими хора, за да станат още по-зависими“, категоричен е Андреев.

Велислав Величков от Гражданска инициатива „Правосъдие за всеки“ каза, че днес е стартирала подписка с искания. Тя ще бъде внесена в Министерския съвет, Народното събрание и до президента.

„Искаме всеки, който може да упражни законодателна инициатива, да се гарантира продължаването на съдебната реформа, да се намали парламентарната квота на не повече от 5 човека, да се въведе длъжността независим главен прокурор и да се създаде орган, който да разследва корупция. Да има затворен цикъл и да е ясно кой носи отговорност“, обобщи накратко исканията на протестиращите Величков.

Величков каза, че Радан Кънев, Методи Андреев, Настимир Ананиев и Петър Славов са се присъединили към протеста. По думите му, над 80 адвокати също са се присъединили.

Той посочи, че всички промени, които са били направени до момента, са компромис. „Ако тези искания останат без чуваемост през есента ще започнем подписка от всички граждани, с които ще искаме НС да се произнесе по тези въпроси“, заяви Величков.

„За пръв път държавата има правителство, което е излъчено от мафията. В този парламент всичко ще бъде много по-зле, отколкото имитацията на реформа. Не успяхме да променим политиците. Те станаха по-зависими от задкулисието. Прави се опит да се вкара 100% мажоритарно гласуване и това ще е заключителният акорд на меката диктатура на олигархията“, подчерта Методи Андреев.

„Това лице е маминото детенце на българската олигархия. Това е истинският царедворец на българската олигархия“, подчерта Величков за Делян Пеевски.
    
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7061 |10.06.2017 Цацаров: Центровете на Пеевски и Прокопиев раждат измислени скандали . 23| 10059 |07.06.2017 На 14 юни: Народът срещу Пеевски и мафията във властта . 6| 5294 |30.05.2017 Икономическият министър яростно отрича за Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads