Реклама / Ads
4| 10437 |09.01.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Христо Иванов: Властта замита скандала с „Булгартабак“, поставя се в зависимост от Ердоган

.
Българските управляващи и родната прокуратура очевидно нямат желание да се задействат по въпроса със сигналите за контрабандни канали, свързани с компанията „Булгартабак“, въпреки че такива сигнали идват от години.
 

Това заяви пред Frognews лидерът на Да, България Христо Иванов по повод визитата на премиерът Бойко Борисов в Турция.

 

„Ако изобщо темата за контрабандата е поставена по време на срещата между Борисов и Ердоган, то това се е случило в неофициален разговор и по-скоро цели замитане на скандала. Едно такова действие лесно може да постави българските власти в своеобразна зависимост от турското правителство“, обясни Иванов.

 

На въпрос дали ситуацията с „Булгартабак“ може да бъде поставена на дневен ред по време на българското председателство на Съвета на ЕС:

 

„Трудно ми е да прогнозирам такова действие. В момента на политическо ниво Европа игнорира случващото се в България. Политиците в ЕС се занимават с кризисен мениджмънт, а целта им е по време на председателството България да изглежда тиха и спокойна. Не мисля, че сега ще клатят лодката“, допълни Иванов.

 

Според него доказателство за това е и ремонтът в НДК, където голямата цел е да бъдат изчистени повечето подслушвателни устройства в сградата.

 

„Европа за първи път от 1939 г. е принудена сама да се справя с подсигуряване на сигурността си, без да разчита за това на САЩ. В момента върви такъв процес, но няма как България да бъде част от него, след като няма доверие в правителството ни, поставило се в зависимости от режими като тези на Путин и Ердоган“, завърши Иванов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 22111 |09.01.2018 Само във Фрог! Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов . 38| 93245 |09.01.2018 ГЕРБ източвала държавата чрез Петър Христов. Осемте заговора . 8| 5140 |09.01.2018 Продължава разследването на разстрела на Петър Христов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads