Реклама / Ads
29| 27865 |08.01.2018 ЪNDERGROUND

Убиха бизнесмен, близък до Цветан Цветанов и Станимир Флоров /обновена/

.
Петър Христов Източник: БГНЕС
Убиха бизнесменът Петър Христов в столичния квартал „Манастирски ливади” тази сутрин. Той е на 49 г. Уцелен е в гърдите, което се оказало смъртоносно.
 

Стрелбата е станала с малокалибрено оръжие пред кооперацията, където живеел Христов на ул. "Ралевица" пет минути след 10 ч.  В тежко състояние е откаран от шофьора си във ВМА, където починал. Именно той е станал свидетел на убийството. Лекарите се опитали да го спасят, като провели 30-минутна реанимация. Постъпил е в спешното с крайно разширени зеници. Според първоначалната информация, стрелецът бил сам и е произвол множество изстрели-около осем.

 

Петър Христов е човекът, от когото тръгна делото "Наглите". Именно той е свързал служителите на МВР с представител на престъпния свят, готов  за първи път да разкаже за групата за отвличания. Преди година пред Фрог Петър Христов сподели, че в България няма как да правиш бизнес без благословията на корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС Делян Пеевски. Твърди се, че той печели най-много обществени поръчки във Велико Търново, където и живее. Сочи се за близък до зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов е ексшефа на ГДБОП Станимир Флоров.

 

Според наши източници Петър Христов е държал изкъсо болшинството кметове в региона. През 2013 година общинските организации на ГЕРБ във Велико Търново, Свищов и Златарица издигат кандидатурата му за кандидат-депутат. Той, обаче си направил отвод. Собственик е на една от най-големите фирми за млечни продукти "Лактима". Финансово е помагал на Мануела Горсова, която беше  прегазена от олимпийския шампион по фигурно пързаляне Максим Ставийски.

 

Покрай съдебната сага около бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров се разбра, че от МВР към Петър Христов е имало сериозен  теч на чувствителна информация и по-конкретно на данни по текущи досъдебни производства. От СРС-та става ясно, че полицейските шефове са го наричали „шефе”. Най-скандалното докладване е било за ареста на лекарите от Горна Оряховица по случая от края на 2010 г., станал известен в публичното пространство като „бебето от физера”.

 

Твърди се, че Петър Христов и в момента имал много свои хора в полицията, които изпълнявали негови желания, свързани с това да "се удари" този или онзи. Притежаваше "Захарни заводи" в Горна Оряховица. Завършил е военното училище във Велико Търново и финанси в Свищов. През 90-те години на миналия век е бил е президент на ФК "Локомотив-Горна Оряховица". Женен е, има дъщеря Михаела и син Петър. Носител е на две награди като финансов благодетел в района.

Още по темата четете Тук

 

Цветан Цветанов и финансовия благодетел Петър Христов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4050 |08.01.2018 Вижте къде ще спира водата в София . 1| 6542 |08.01.2018 Спаси София: Дупки по ”новия” бул. Дондуков - пак ли протестърите са виновни? . 0| 4860 |08.01.2018 Георги Димов: Ердоган се самопокани в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads