Реклама / Ads
18| 9745 |29.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Соня Колтуклиева: Липсата на реакция за критиките в ”Гардиън” е проблем

.
Липсата на реакция в България за корупционните критики срещу страната ни в английския вестник ”Гардиан” няма да се приеме добре на Острова. Това стана ясно от думите на журналистката Соня Колтуклиева пред телевизия BiT.
 

Припомняме, че авторитетното английско издание публикува статия със заглавие "Облак от корупция е надвиснал над България точно, когато поема председателството на ЕС". Според изданието най-бедната и корумпирана държава поема домакинството на Съвета на Общността. В България няма осъдени политици за корупция, статистиката показва, че българите знаят или подозират за корупционни схеми, господства монопол над горивата от руски гигант, а КТБ е била доведена до фалит от политици. Това са само част от заключението на „Гардиън“.

 

„Нека най-напред да кажа, че вестник „Гардиън“ е много сериозно издание с 196-годишна история. Сайтът на „Гардиън“ се чете ежедневно от 42 милиона читатели в цял свят. Така че липсата на реакция от българските управляващи на тази публикация от вчера и то на кореспондентката от Брюксел, която се предполага, че добре познава настроенията „за“ и „против“ България в столицата на Европа – така да се каже не е добър знак. Няма да се приеме добре и от политическите среди във Великобритания. Че няма реакция на едни толкова остри, при това подсилени с факти данни, изнесени в тази публикация. За разлика от всички други издания на Острова, които бяха „за“ Брекзит, само „Гардиън“ беше за това Великобритания да остане в ЕС“, каза Колтуклиева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 16589 |24.07.2017 Колтуклиева: Пеевски искаше от Борисов да се откаже от премиерския пост . 1| 6144 |18.07.2017 Боян Чуков: Списък 77 е защитна реакция на Турция . 1| 5431 |18.07.2017 Ненков: Паник бутонът няма да спре шамарите, ще ги спре реакцията на охранителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads