Реклама / Ads
13| 6108 |11.11.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Близнашки: Здрависах се с Пеевски по погрешка

.
Георги Близнашки
Категорично чистка нямаше, не, не и не, заяви по НТВ бившият служебен премиер Георги Близнашки. Ако бях уволнил всички областни управители, щеше да мине и замине за 2 дни, а аз опитах да поддържам равновесие между основните политически сили след евроизборите.
 
7 областни били и в листите за народни представители; не мисля, че това е особена драма, но областните управители трябва да пазят неутралитет. Категорично осигурихме спокойствие на изборите, съобщи той. Бяха взети много сериозни превантивни мерки от страна на прокуратурата и на МВР и беше констатирано, че някои от основните играчи дори напуснаха страната, за да не бъдат уличени.

Аз съм учтив човек и когато влязох в НС, тръгнах да се здрависвам с депутатите от първия ред и така по погрешка стигнах до Делян Пеевски, но това не е жест за порицание.

Предложенията за посланици идват от МнВР; но аз познавам двамата братя Казак и знам, че са добри българи и работят за националните интереси. Не мисля, че сме сбъркали, каза той по повод посланическия пост за единия брат.

218 души всичко на всичко сме уволнили от една администрация, която наброява 200 000 души; това е минимална цифра; било е периферно занимание; аз лично съм се занимавал само с уволненията на областните управители, защото трябва да се върши работа и да се облгнеш на хора, на които разчиташ; върнахме на работа професионалисти, обясни той.

Има ново съотношение на силите в НС сега, беше необходимо да се излъчи правителство, защото обхвата на правомощията на служебния кабинет не е голям, каза той. Върнахме се към базисните ценности на демокрацията - не можеш да управляваш, без да си спечелил изборите, каза още той.

За назначението на В. Танов за шеф на А Митници Близнашки каза, че там положението било изключително тежко, че приходите били спаднали на минимални равнища и се отивало към катастрофа. Той попитал министъра на финансите няма ли друг човек, а министърът отговорил, че няма. Нека съдим за хората по делата им, предложи той.

Преправянето на актуализацията на бюджета не ме обижда. Може да се предложи и по-свит, по-рестриктивен бюджет от едно политическо правителство. нямам възражения, ако свият разходите, каза той.

Върнах се вече в СУ, отивам на лекцията си по конституционно право, заключи той и каза, че се гордее с постиженията си и няма да допусне никой да ги оспорва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5512 |08.11.2014 Близнашки:Слава Богу, че нямам снимка с Делян Пеевски! . 14| 7123 |18.09.2014 Защитникът на Цв. Василев: Изявленията на Пеевски влияят на прокуратурата . 9| 6008 |01.09.2014 К. Дал: Няма да убивам Местан и Пеевски, свалете им охраната . 26| 8858 |07.08.2014 Петков: Срещал ли се е Пеевски с директора на пазарджишкото МВР?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads