Реклама / Ads
22| 8685 |17.12.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Ноев: Проблемите на НСО са политически, защо ние плащаме охраната на Пеевски и Доган

.
Бойко Ноев
Президентът трябва да инициира дебат, защото ГЕРБ няма да го направи, или направо да каже, че трябва да се закрие НСО. Г-н Ахмед Доган си купи ТЕЦ за милиони, има милиони от хонорари, да е жив и здрав, може да си плаща охрана, защо трябва ние да плащаме охраната му. Същото е за Пеевски, защо ние трябва да плащаме за охраната му.
 

Това каза бившия министър на отбраната Бойко Ноев в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

 

Фактът, че обществото реагира толкова чувствително към всичко, което се случва с НСО е показателен. Моето мнение съвпада с това на хората, които твърдят, че НСО не трябва да се реформира, а да се премахне като структура.

 

Тази служба трябва да отговаря за трима души в държавата – премиера, президента и председателя на Народно събрание.  НСО пази още и главния прокурор. След това отвориха вратичката с едно „и други“.

 

Тези хора не  е нужно да се пазят  от 1200 души и службата да разполага с 40 милиона,  толкова голям бюджет.

 

Проблемите на НСО са политически. Тази служба е безконтролна. Сега президентът и премиерът си прехвърлят топката кой трябва да я контролира. В закона е посочено, че НСО са към президента. Думичката „към“ прави тази служба така безконтролна.

Не съм симпатизант на Лютви Местан, но него го свали НСО, когато му бе свалена охраната и се наложи той да търси сигурност в турското посолство.

 

Над 40 милиона е ресурсът на тази служба, финансовия министър ги нарича „такситата на властта“. 1200 млади и здрави хора не охраняват, а направо обгрижват властта. Те охраняват Ахмед Доган и Делян Пеевски, които са милионери. Това са хора, които имат много пари, защо не си вземат частна охрана?

 

Главния секретар на МВР, шефът на НСО и шефът на ДАНС решават кой да се охранява, но кой е направил предложение да бъде охраняван Пеевски? Доган го охраняват от 10 години. За толкова време не намериха ли къде и кой е тази заплаха и да я премахнат. Същото е и за Пеевски, щом  и към него имало заплаха.

 

Може решенията за поставяне на охрана да защитават друг вид интереси. Каква е логиката и защо НСО охранява главния прокурор, след като има охрана на съдебната власт?  Защо се охранява вътрешния министър, който има зад себе си цялото МВР. Защо се охранява кметицата? Нея хората я обичат? Всичко това дразни хората.

 

Никой не може да провери тричленката, която взема решенията за поставяне на охрана. Трябва да се попита правилно ли е да се охраняват тези лица.

 

Колкото и да няма правомощия, президентът можеше за повече от година, откакто се оплака, че не може да ги контролира, да предложи промени в закона. Той трябваше да предложи тази служба да бъде закрита. Има много способни хора там, които могат да минат към специалните части. Стопанската част може да отиде към Министерски съвет. Не е редно офицери да бъдат шофьори и камериерки. Хората не търпят тези неща, това се натрупва в общественото напрежение. Бойко Борисов е време  да си даде сметка за това, защото неговото мнозинство в народното събрание гласува.

 

Всички гласуваха пред безразличния поглед на президента Плевнелиев закона за НСО, което е бившето УБО.

 

В други държави малки специализирани подразделения към специалната полиция охранява тези няколко човека в управлението на държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7013 |01.03.2019 Бойко Ноев: Да се говори с Медведев за отравянето на Гебрев, управляващите крият офшорката „Виафот“ . 1| 7494 |21.02.2019 Катя Илиева и Ваня Рибчева: Създаването на нова силовашка структура и ликвидирането на баретите не оправя проблемите . 15| 9902 |12.02.2019 Бойко Ноев: Ключът за отравянето на Гебрев е във фирма ”Виафот” . 2| 6142 |11.01.2019 Бойко Атанасов сигнализира Инспектората към ВСС за изключването му от списъка на добросъвестните следователи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads