Реклама / Ads
26| 8856 |07.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Петков: Срещал ли се е Пеевски с директора на пазарджишкото МВР?

.
Румен Петков
Присъствал ли е и министър Йовчев там? Два месеца питам имало ли е период, в който министър Йовчев е смятал Д. Пеевски за незаобиколим фактор в политиката, каза по НТВ Румен Петков от АБВ. Този начин на мислене определя редица процеси, които изкараха на улиците хиляди хора.
 

Предупреждавам, че предстоящият вот трябва да е приоритет №1 пред сегашния кабинет. В секциите с концентрация на ромски гласовен доминарат ББЦ и ДПС. Има сигнали, че правоохранителната система в различни дирекции правеше невъзможна борбата срещу купения вот.  Нека кажат имало ли е среща на Пеевски с директора на пазарджишката дирекция, присъствал ли е е Йовчев и всичко приключва, настоя Петков. Това е тумор, на който обществото трябва да сложи край. Очевидно е, че главният прокурор е част от тумора, продължи Петков и определи това като манталитет.

По-важно е, че сме изправени пред избор, в който отново не се говори за политика. ние от АБВ единствени искаме дебат по ключови въпроси; трябва да променим системата и междуинституционалните отношение, каза Петков. АБВ е стратегически проект, който има своята визия.

Ние настояваме пред служебното правителство да публикува договора с Уестингхаус. Ако е вярно, че в цената не влиза изграждането на ново ядрено хранилище, ако е прав Р. Овчаров, че цената е огромна, това е чудовищно. Къде е стратегията за развитието на енергетиката, къде е тя; защо няма публична дискусия, изреди въпросите си Петков.

За 7 реактор срокът е 15 години, посочи Петков. Това правителство, което си отиде, пропусна да води преговори за продължаване срока на живот на 5 и 6 блок. Ако единият блок се затвори, както твърдят експертите, ако се лишим от износа и от тока за бита и икономиката, това ще бъде катастрофа. Нека видим договора, подписан от Стойнев и договора с ЕС и да видим какви ресурси ще получи България.

Това ръководство на БНБ не е в състояние да направи каквото и да било полезно за банковата система. Ако няма законова пречка, защо да не се отвори КТБ. Но кредитните досиета рано или късно трябва да се отворят. Боя се, че тази кампания ще премине под знака на това имаш ли депозит и кредит в КТБ или не, каза Петков. Нека група от експерти влезе в КТБ в приемлив период от време, да оцени състоянието на банката, има хора, чиито пари на живота им са там, има общини, фирми... Това правителство всъщност загроби строителния бизнес; десетки български компании са застрашени. Некадърието на отишлия си кабинет не бива да спира сегашния да стабилизира положението.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 8639 |06.08.2014 М. Радева за Фрог: Плевнелиев показа държавнически подход . 11| 5857 |05.08.2014 Пилешкото ни пак е с вода . 6| 6373 |04.08.2014 Само във Фрог: Армията евакуира и спаси над 250 души в Мизия . 25| 5831 |03.08.2014 ВМРО и НФСБ се прегърнаха за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads