Реклама / Ads
44| 39599 |30.05.2016 ЪNDERGROUND

Пеевски удря Борисов чрез Васил Божков и ЦСКА

.
Уж изчезналият Делян Пеевски удря премиера Борисов чрез бизнесмена Васил Божков. Бесен, че кабинета му спира обществени поръчки за над милиард, депутатът от ДПС е решил да свали Борисов от власт. Планът предвиждал организиране на протести, в които да се влеят футболни ултраси.
 
За целта Пеевски натискал Васил Божков да вземе армейския клуб, който от години е мачкан от властимащи и задкулисни кръгове. Божков първоначално отказал да участва в мръсната интрига. Той се аргументирал, че вече бил собственик на клуба и знаел колко средства и нерви коства това. Олигархът на ДПС обаче го заплашил, че ще му отнеме лицензите за лотариите, които в момента били като „печатница за пари”. Щял да го направи, защото финансовият министър Владислав Горанов му бил задължен и щял да отреже Божков за секунди. Освен това фирми на Божков били подизпълнители на обществени поръчки, спечелени от фирми, зад които пък стоял Пеевски. Свидетели твърдят, че Пеевски изнудвал Божков за милиони, за да го включи в изграждането на обекти, в които държавата и Брюксел наливат стотици милиони. Такъв обект бил Северната дъга край София. Според запознати имало дори запис на телефонен разговор, в който Пеевски казвал огромна сума, която трябвало да му се изплати.

 

След като преди дни Бойко Борисов заяви, че трябва да се направи всичко възможно по закон, за да се върне ЦСКА в елита, Пеевски отново активирал Божков. Така бизнесменът бе принуден за пореден път да обяснява, че имал оздравителна програма за „армейците”. Знайно е обаче, че и Гриша Ганчев, който далеч преди Божков заяви желание да подпомогне „червения” клуб, също има такъв план.

 

Гриша Ганчев също е сред „враговете”, които Пеевски иска да съсипе. Преди месеци ловешкият бизнесмен категорично отказал да се поддаде на рекета на депесара-милионер и да му прехвърли почти без пари „Петрол”. На срещата с изнудването присъствал и шефът на ЛУКойл България Валенин Златев, разказват запознати. Босът на „Литекс” заявил на Пеевски, че няма да се поддаде на шантажа, което вбесило депутата и той се заканил да му отмъсти жестоко като хвърли срещу него всички държавни институции, включително прокуратурата и службите.

 

В интригите около ЦСКА бил замесен и шефът на БФС Борислав Михайлов. Пеевски му крещял, че ще го съсипе, ако позволи Ганчев да влезе в клуба от Борисовата градина. Ще те унищожа. Ще ти пусна прокурори и данъчни и си свършен, заканвал се той на футболния шеф.  

 

Пеевски не се е отказал от империята си и се опитва да я трансформира в нови фирми. При последното си връщане в България от Дубай преди няколко седмици, той свикал спявка в х-л „Берлин”, на която присъствали прокурори, политици и издатели на медии. Пред тях той се разкрещял, че войната тепърва започва и че разполага с достатъчно компромати да срине цялата държава. Много хора от службите, МВР, ДАНС и прокуратурата му били задължени от му докладвали всичко, което се случва по върховете на държавата.

 

Последните скандали в „Левски” също целели да ударят Бойко Борисов. Подставеното лице на Пеевски в управата – адв. Александър Ангелов, бил в конфликт с другия съсобственик – Иво Тонев. Повод за искрите са уж осигурените милиони от Ангелов от Виваком за завършване ремонта на стадион „Георги Аспарухов”, които изчезнали някъде по пътя към касата на клуба. Предполага се, че в аферата са замесени Пеевски и братята Георги и Милен Велчеви, които се опитаха да откраднат и продадат мобилния оператор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6337 |30.05.2016 Янков: България се управлява от Борисов. Останалите са на порциона му . 15| 6894 |30.05.2016 Симеонов: Има клин между Борисов и Цветанов, Кънев го дозабива . 3| 4443 |29.05.2016 Борисов съчета проблемите на бежанците и санирането в Благоевград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads