Реклама / Ads

4| 8771 |15.11.2017

Пламен Каменов: Хора на Пеевски ни откраднаха фирмата

.
Пламен Каменов, един от бившите съсобственици на фирмата „Интермедиа“, издател на „Шоу“, „Над 55“, „Доктор“ и сайта „Блиц“, обвини хора на Делян Пеевски, че са му откраднали фирмата.

“Извикаха ни в една стая. Аз съм с 10%, моят съдружник Георги Илиев се казва нищо не е могъл да направи. Там беше адвоката на Делян Пеевски Александър Ангелов, беше още един млад мъж, който се оказа адвокат на Домусчиев. И ние подписахме за нула време за смешни пари“, разказа Каменов.

 

Така описва принудителната сделка Каменов. Той обаче е сигурен, че с това изземане на собственост е бил запознат и премиера Бойко Борисов.

 

„Той (Александър Ангелов – бел. ред.) е адвокатът на Пеевски. Всички сделки на Пеевски ги води той. Той е лицето така да се каже. И тогава си помислих това не може да стане без Бойко Борисов. Тая сделка. И разпитах тук-там. Да знае, знае човекът. И знае за много други сделки. Това е истината за мене“, допълва Каменов.

 

Историята на „Интермедиа“ е забележителна. Компанията е основана през 2000 г. от Георги Илиев и Пламен Каменов с разпределение 90% към 10%. После като съдружник влиза и Милен Милушев.  През 2011 г. „ГМ Прес“ купува 50% от акциите на Георги Илиев.

Още към момента на сделката медийни публикации свързват промяната с поемането на контрол над групата от страна на ДПС депутата Делян Пеевски.

 

С днешна дата „ГМ Прес“ е вече е обявено в несъстоятелност, защото не може (или не иска) да връща задълженията си към „Булит 2007“. „Булит 2007“ е дружество кредитирано от КТБ, което на свой ред е прехвърляло парите към „ГМ Прес“, с които пък се е издържал „Стандарт“.

 

От разпространени в медиите и неотречени от никого договори между „Булит 2007“ и „ГМ Прес“ в периода 2011 – 2012 г. към бившето дружество собственик в „Стандарт“ са заминали поне 6.5 млн. евро.

 

През 2014 г. мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев и ДПС депутатът Делян Пеевски влизат в остър конфликт, а „Стандарт“ става арена на серия „разследвания“, които напълно съвпадат с линията на Пеевски. „Булит 2007“ прави опит да си поиска обратно парите от „ГМ Прес“. Но издателят на „Стандарт“ очевидно няма такива планове. „Булит 2007“  завежда дело с искане за обявяване в несъстоятелност на своя контрагент. Следва бясно напускане на борда на директорите на „ГМ Прес“.

 

През юли 2015 г. Георги Илиев и Пламен Каменов продават дяловете си в „Интермедиа“  на „Пи Комюникейшън“ АД, представлявано от Славка Бозукова, главен редактор на „Стандарт“.

 

Сделката, която сега Каменов описва е именно това прехвърляне към представляваното от Бозукова дружество. В момента „Интермедиа“ е собственост с равни дялове на „Пи Комюникейшън“ и на обявеното в несъстоятелност „ГМ Прес“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Нови правни абсурди за КТБ готвят триото спецзаконодатели Пеевски-Цонев-Хамид 1| 6828 |06.11.2017 . След закона Цонев и Пеевски замазват очите на хората с нови удобни списъци за КТБ? 2| 7757 |01.11.2017 . Ирена Кръстева на спасителна мисия за Пеевски в руското посолство? 23| 47560 |20.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ