Реклама / Ads
5| 9097 |18.09.2014 ЪNDERGROUND

Прокуратурата пак подслушва покрай разследването за убийството на Пеевски

.
По искане на прокуратурата в момента се подслушва като за световно покрай разследването за убийството на кандидат-депутата от ДПС Делян Пеевски. Оказва се, че оперативните мероприятие по този случай и в момента са в пълен ход. Те не са спирали, независимо, че главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че работата по казуса е пълен провал.
 

Това научи Фрог нюз от източници в службите за сигурност. По случая бяха задържани трима души-Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов. Обвиненията към тях, обаче бяха снети заради липса на каквито й да е доказателства, че са кроили как да видят сметката на Пеевски. Твърди се, че въпреки грандиозния гаф, зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е дал зелена светлина за по-нататъшни действия. Според източниците ни в момента за това се подслушват около 10-12 политици и още толкова журналисти и бизнесмени. От тази работа заек няма да излезе, но пък е удобен начин да се следят и да се събира информация за неудобни лица, обясниха разследващи. Те са категорични, че историята с убийството на Делян Пеевски, който се оказа любим политик на ромите от „Столипиново”, е съшита с бели конци. Поголовното слухтене на политически опоненти не е приложено само в този случай. Преди няколко дни стана ясно, че в капана на службите за сигурност и по-специално на сектор „Убийства” в ГДКП е попаднал и политикът Касим Дал. Покрай неговото подслушване  много подробности от живота на хората, с които  е комуникирал, също са станали достояние за ченгетата. След тях има много представители на медиите, предприемачи и разбира се негови колеги-политици.

 

Голямата цел е не да се разкриват престъпления, а да се събират компромати с цел  лична саморазправа, убедени са от службите. Скоро Фрог съобщи, че в сградата на МВР на ул. „Шести септември” тайно са били поставени камери за наблюдение на хората, които влиза в кабинетите на шефа на ведомството и на главния секретар. За целта на втория етаж е била оборудвана със снимачна техника и компютри зала, която по принцип се е използвала за срещи с външни хора. Твърди се, че ключ за въпросното помещение имал бившият шеф на оперативния дежурен център Венцислав Димитров, който за отрицателно време  влязъл под кожата на Светлозар Лазаров и Цветлин Йовчев.  В замяна на това те направили цяла структурна реформа заради него и му вдигнали заплатата точно преди да се пенсионира. Има предположения, че следенето е започнало малко преди назначаването на служебния министър Йордан Бакалов.  Подозира се, че подслушвания по заръка на бившите управляващи са били възлагани не само на ДАТО, но и на ДАНС, където има такова специализирано звено.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 12019 |16.09.2014 Прокуратурата стартира разследване по интервю на Фрог за Зелени барети . 46| 12671 |18.07.2014 Скандал! Подслушват масово съдии и журналисти . 12| 9185 |26.06.2014 Прокуратурата се отказа да разследва брутално отвличане . 44| 11032 |25.06.2014 Прокуратурата е знаела, че операцията "убийци на Пеевски" е скалъпена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads