Реклама / Ads
42| 6830 |13.03.2016 ПОЛИТИКА

Радан Кънев: Принудихме властта да спре обществените поръчки на Пеевски

.
Радан Кънев
Лидерът на ДСБ Радан Кънев поиска прошка от съпартийци и избиратели от трибуната на Националната конференция на партията в НДК. Простете за самонадеяността ми, призна Радан Кънев. "Простете, че не осигурих достатъчно гаранции за рисковете, които поемах сам за цялата партия. Простете, че не исках тези гаранции и не ги получих. Простете всички грешки, дано избирателите ни простят", искрен бе лидерът на ДСБ.
 

"Днес трябва да вземем три политически решения едното е незначително дали ще одобрим проектоустава на ДСБ. Незначително е, защото за нас е важно, но няма никакво значение към свободата, сигурността и хляба на милиони българи и няма да им донесе промяна на българите. Маловажно е решението ни дали ще останем в РБ. Маловажно е, защото то дава гаранция за двадесетина работни места на банките в парламента и за още около 200 работни места в страната. Но не си даваме сметка за още 200 000 българи обезкуражени да търсят работа и за 2 млн. българи извън България. Част от колегите ни в парламента остават разкрачени и този разкрач приближава шпагат. Не знам отговора на въпроса ще могат ли колеги да се върнат на десния бряг на политиката.

 

Знам с логиката, че само с властови позиции можеш да променяш живота на хората. Ако доверието ви в мен е съхранено ще ме видите още много пъти да се договарям и да правя компромиси, но за сметка на бъдещето на нацията. Може да има много компромиси с политиката, но не и повече компромиси в правосъдието. Защото там се строят наколни жилища в блатото на корупцията. На второ място за 3 месеца опозиция постигнахме повече от предизборната си кампания. Принудихме властта да спре обществените поръчки на Пеевски и властта трепери за всяко свое решение да не стъпи на криво. Ние не сме много велики и не сме много на брой, но така работи демокрацията. Само до преди 3 месеца нямахме нито едно от двете. ДПС и БСП не може да са демокрация. Те са най-верните слуги на този модел.

 

В политиката се очертава ученикът да надмине учителя си, но това не прави учителя опозиция. Ние имаме нужда да посочваме пътя напред да даваме алтернатива, а не просто да сме опозиция", каза в словото си Радан Кънев. Трябва да престанем да живеем като мафия, ден за ден. Не можем да допуснем границата на Европа да минава по Дунава, а България да се превърне в буфер на перманентен руско-турски конфликт. Няма да допуснем републиканските институции да слугуват на чужди и частни интереси и републиката да се изроди в частна монархия, закани се лидерът на ДСП. Според него европейските средства не могат да са двигател на родната икономика. Чуждите пари рано или късно свършват, категоричен бе той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6529 |09.03.2016 Р. Кънев: Този Бойко не е Бойко, когото познавам . 34| 8594 |18.02.2016 Р. Кънев: Борисов върви по ръба за спрените поръчки за Пеевски , Златев и Цв. Цветанов . 12| 8508 |13.01.2016 Р. Кънев: Цветанов цепи закони като прясна зелка със сатър . 18| 5215 |11.01.2016 Буруджиева: Разкраченият Радан - висш пилотаж в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads