Реклама / Ads
8| 6086 |14.12.2015 ПОЛИТИКА

Цветан Цветанов и 17-та глава от Евангелието на Марк

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Цветанов май пак са го заплашили с присъда и почна да мънка по медиите. Цветанов е корумпиран и защитава статуквото по студиата. Цветанов е зависим от Бойко Борисов и каквото му каже той - това говори. Цветанов изостави всички, които работеха срещу организираната престъпност, за да угоди на Делян Пеевски и мафията.
 
Изостави свидетели и жертви, за да угоди на Алексей Петров. Цветанов шикалкави за реформата в съдебната система, за да се хареса на главния прокурор Сотир Цацаров. Всички тези обвинения можете да срещнете в мрежата. Дори да ги чуете в кулоарите на парламента. Дали са верни или злонамерени - трябва той да каже. По възможност убедително.

Цветан Цветанов обаче не желае да говори за всичко това. Той иска да говори за успехите на властта. Наистина ли вярва, че точно това очакват от него гражданите? Когато на улицата се редуват протест след протест?  

 

Цветан Цветанов е обвинен в престъпления. Много е възможно обвиненията да са плод на политически поръчки и упражнен натиск от мафиотски кръгове. Поне за част от тях е сигурно от кой кръг идват. Целта е да бъде притиснат в ъгъла и изолиран от участие във взимането на важни политически решения. Вместо явен отпор, той предпочита да не дразни магистратите и тези, които имат власт над магистратите, гледащи неговите дела с публични изказвания.  

Тактика или отказ от борба е това? Оправдава се, че е в лоша ситуация и трябва да търси истината по тих и невидим за обществото начин. Този избор е негово право. От друга страна Цветанов е публична личност, пряк участник в политическите процеси на страната и няма как да съвмести хем тихо, хем воюване. Такъв пример ли трябва да виждаме? Много по би му отивало да се изправи очи в очи с тези, които го притискат и заплашват, да ги посочи, да каже какви са и защо го правят. Тогава няма да е сам в тази война, защото ще има и обществената подкрепа - най-добрите щит и меч.

 

По Нова тв в понеделник Цветанов заяви, че се срещал постоянно с жертви на организираната престъпност. Виждал какво са преживели тези хора и всячески се опитвал да им помага. Това не е вярно. Дори в момента има хора, продължаващи да са обект на агресия от престъпния октопод, но Цветанов дори не им вдига телефона, нито отговаря на есемесите им (разпечатката го доказва) за помощ. Защото е зает. 

 

Хенри Сенкевич казва: "До лъжата прибягва този, който се страхува".

 

Завършвайки службата свещеник заявил:

 

- Следващата неделя ще побеседваме за лъжата. За да ви е по-лесно да разберете как стоят нещата, прочетете през седмицата 17-та глава от Евангелието на Марк.

 

Следващата неделя отчето са изправил пред енориашите и попитал:

 

- Моля тези, които прочетоха 17-та глава, да вдигнат ръка.

 

Почти всички вдигнали ръце.

 

- Ето, затова исках да поговорим за лъжата, - казал свещеника. - при Марк няма 17-та глава.

 

Цветан Цветанов е част от политическия елит. Същият този политически елит ни убеждава, че не трябва да има радикални реформи и предсрочни избори, защото това не било от полза нито за управляващи, нито за опозиция. Освен това щяла да се наруши стабилността в страната.

Извинете, коя стабилност? В коя държава? Май всичките ни политици четат единствено 17-та глава от Евангелието на Марк. И все го бъркат с Маркс...

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 17502 |09.11.2015 Цветан Василев: Истината за "Виваком" боли, истината за КТБ – още повече . 4| 6296 |07.11.2015 Цитат на седмицата. Цветан Цветанов каза... . 2| 7959 |05.11.2015 Цветанов: Надали РБ щеше да е в НС, ако изборите бяха парламентарни . 13| 6132 |02.11.2015 Цветанов: РБ ни поиска постове, за да ни подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads