Реклама / Ads
0| 10332 |04.02.2011 СВЯТ

Камикадзето от „Домодедово” – руски студент

.
Извършителят на самоубийствения атентат на московското летище „Домодедово“ на 24 януари е идентифициран. След проведени дактилоскопична експертиза и ДНК-анализи е установено, че това е 20-годишният студент по счетоводство Магомед Евлоев от Ингушетия, съобщават руските медии. Информацията не беше нито отречена, нито потвърдена от властите.
 

От попадналото под влиянието на ислямски екстремисти момче са останали само главата и едната му ръка, което значително е затруднило разпознаването му. Самоличността на атентатора била установена чрез анализ на пръстовите отпечатъци и ДНК.

В родното си село Али-Юрт момчето живяло до септември 2010 г. Тогава Евлоев казал на родителите си, че заминава да работи в Краснодар. Повече никой не чул нищо за него. Според негови съселяни бъдещият терорист-самоубиец бил обикновен ученик с невисоки оценки, нямал и много приятели.

След като завършил училище, Евлоев започнал да учи за счетоводител, но първо минал в задочна форма, а по-късно съвсем занемарил обучението си. В края на 2009 г. той получил повиквателна от армията, но след три месеца служба във Владивосток се върнал у дома. По думите му имал здравословни проблеми.

От този момент до заминаването си, Евлоае стоял основно вкъщи – не работел, не се срещал с много хора. Родителите му, учителка и пенсиониран автобусен шофьор, напуснали селото малко след атентата на летище „Домодедово“. Според местни жители, преди това агенти от службите им взели кръв и ДНК проби. Освен Магомед, те имат три дъщери и по-малък син.

Директорът на ФСБ Александр Бортников официално заяви, че е установена самоличността на терориста. Той огласи единствено, че става дума за 20-годишен жител на Северен Кавказ. Една от експертизите е показала, че „във фрагменти на тялото на атентатора е имало огромно количество силно действащи наркотични и психотропни вещества“, съобщи Бортников, цитиран от РИА Новости.

Броят на жертвите при атентата достигна 36
, предаде ИТАР-ТАСС в сряда. Един от ранените, който е бил в крайно тежко състояние, е починал в болница в Москва, съобщи представител на руското министерство на здравеопазването и социалното развитие. След атентата бяха хоспитализирани 132 души. От тях в болница в момента са останали 113. Един човек е в тежко състояние, а девет – в средно тежко.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5065 |01.02.2011 Синът на дагестански лидер-камикадзето от Домодедово? . 0| 5167 |29.12.2010 Руски самолет се разби в Тулска област . 3| 5338 |17.12.2010 Полша отхвърли руските доклади за смъртта на Качински . 3| 7285 |10.12.2010 Студенти нападнаха Камила и Чарлз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads