Реклама / Ads
50| 18673 |10.10.2023 ГЛАСЪТ

От медии се лее: Момчетата от ХАМАС малко се поувлекли, кипнала им кръвта – евреите да преглътнат. Наистина ли?

.
Мислех, че циниците вече са изчерпали репертоара си с подмятанията през медиите и в парламента, че украинците трябва да спрат войната и да приемат условията на Путин, за да настъпи някакъв мир. Няма смисъл, - лаят те, - да продължава Украйна да се защитава, защото руснаците са много и няма да спрат да запълват оределите поради смърт редици на фронта.
 

Освен това с тях са Китай и Иран – алтернатива на „колективния Запад“, начело с мракобесните САЩ. Чухме дори, че избиването на стотици в Буча, Бахмут и другаде са украински инсценировки. Както американците фалшифицирали кацането на луната в холивудско студио.

 

Вярно, че някои руски солдати си изпуснали нервите и разстрелвали мирни украинци по улиците, в къщите и магазините, че изнасилват жени и момичета, че палят и грабят, но на война нервите са опънати и се случват такива неща.

 

Най-добре Киев и Зеленски да мирясат, че да се оправи положението и в България, което е зле, защото помагаме на „укрите“…

 

С тази перверзия дори свикнахме.

 

И ето от 7 октомври, от черната събота за Израел вече чуваме: евреите няма защо да искат да ликвидират ръководителите и активистите на ХАМАС, защото щели да се появят нови на тяхно място. Терористичното нападение срещу Израел не било точно терористично, защото имало тия от ХАМАС били възпитани да воюват от малки и нямало да се откажат. Не е много хубаво, че изнасилват и избиват невинни на килограм, че отвличат и влачат хора като плячка в пикапи (съвременен вариант на съветските революционни тачанки – картечници в каросерията), да подлагат деца на публичен линч, да крещят „Аллах Акбар“ върху трупове на старци и невръстни, но се случват такива неща. Хайде Тел Авив да седне кротко да преговаря с терористите, да чуе техните искания и да започне да ги изпълнява, за да им върне ХАМАС стотиците отвлечени бойци и цивилни. Защото ХАМА са насилници, могат да убиват, убиват и убиват подло, без да им мигне окото. А зад тях са Иран и Русия – все силни държави, които също нямат проблем с избиването на хора.

 

Анализатори – повечето от редиците на тайните ни служби и разузнаване, - повтарят ли повтарят мантрата, че израелците са тези, които трябва да преглътнат „в името на мира“. Освен всичко друго, този цинизъм, облечен в миротворни фрази, издава стилът на обучение и какви ценности се изповядват в тези структури. Между тях има и журналисти. И медии, които охотно предоставят място и време за подобни тези. Всички тези обучени манипулатори биват представяни като експерти. Те наистина са такива, но по пропаганда на насилието, диктаторите и тероризма. Доста изобретателни са: винаги с белия гълъб на мира в ръцете и маслинова клонка на главата. Защитниците на МОЧА направо се просълзяват...

 

В същото време се леят репортажи от Франция, САЩ, Германия, Австралия, Великобритания и дори от София, където защитници на ХАМАС крещят щастливи от онези, които потопиха в кръв цели селища в Израел. Но защо сте в тази страни, принадлежащи към "прогнилия запад", а не в процъфтяващите Иран, Русия и Китай, например? Не чакам отговор.

 

Да защитаваш убийците, е извратена пропаганда, която внушава покорство на едни, заради разюзданата агресия и бруталност на психопати.

 

Дали случайно терористите от ХАМАС са кръстили башибозушките си набези на израелска територия „специална операция“ – като онази на Путин в Украйна?

 

В Талмуда, основният стълб на юдаизма и висш духовен и интелктуален извор за евреите, пише:

За човека има шест характеристики: три, по които прилича на животно и три - на ангел.

 

1.       Човек яде и пие като животно;

2.       Размножава се като животно;

3.       Изхожда се като животно.

 

***

4.       Има разум като ангел;

5.       Ходи изправен като ангел;

6.       Говори на свещен език.

 

Този цитат е използван като епиграф към романа „Град” („Місто”, 1928 г. – б.а.) на украинския писател Валериан Подмогилни. — Tractate Avot.

 

Няма и не може да има обяснение и аргументи за насилието. Никакви проекти за нов световен ред, „руский мир“ и „свещен джихад“ не могат да оправдаят лудите планове на абсолютни психопати.

 

Позорно е българи, които са част от нация, съпричастна на арменци по време на геноцида, на тракийци, прокудени от земите им, на македонци - наши братя и сестри, на евреи, с които сме заедно от столетия, да прокарват подлото: Това е положението, ХАМАС и другите подобни терористични организации ще продължат да избиват, палят и насилват, защото така са научени от малки. По-добре да свикваме.

 

Издържаме с наши пари подобни "анализатори/коментатори", а после плачем за децата си, когато върху тях се стовари диващината на примитиви, които не могат да контролират емоциите и хормоните си?

 

И терористите, и техните покровители, както и защитниците им в България знаят, че ако Израел се ръководеше мотиви като тези на ХАМАС, ХАМАС отдавна нямаше да я има. Всички възможности за това са налице. Не е направено, защото има цивилизационни граници, които не трябва да се прекрачват.

 

И в тази война немалка роля играе корупцията, както обикновено. Премиерът на Израел Нетаняху има повдигнати обвинения по тази линия. Това го накара да търси варианти да бъде във властта и да се опита да извърши правосъдни реформи, ко4ито повечето израелци не приемат. Което доведе до безпрецедентни протести от пролетта насам. Това има значение, защото влияе върхе много структури, включително и свързани с националната сигурност. Положението е принципно.

 

Корупцията е белязала и терористичните апетити на ХАМАС. Много оръжия и бойни системи от Росия идват през Сирия, Иран и други страни. Немалка част от тях са отклонени от руската армия, а платените милиони са потънали в джобовете на висши руски военни и олигарси от типа Евгени Пригожин. Самият връх в Кремъл не е чужд на подобни практики. Ще се чуе за това, ще научим и факти - въпрос на време. Човешкият живот може да не струва нищо за терористите и техните вдъхновители, но убиването е скъп бизнес.

 

Решението е: да бъдат спирани с всички средства всеки път, когато загубят разсъдък. Независимо откъде идва опасността.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 17075 |10.10.2023 Манол Глишев: Наистина ли Русия е виновна за всичко? Да. И за това си има причини. Но за кое „всичко“ говорим? . 50| 13139 |03.10.2023 Ако виновните за блокадите бяха при бай Ставри, можеше да сме като Гърция. Ненаказаността е проклятие . 30| 9976 |29.09.2023 Влюбени в Кремъл: Медийни слуги готови да лъскат руския ботуш до гроб . 11| 71788 |27.09.2023 Чаши ли е крал Хекимян от телевизията? – пита Райчев. Плонжове, слугинаж и други долнопробни факти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads