Реклама / Ads
10| 9733 |20.07.2023 ГЛАСЪТ

Милиционер на месеца: Защо трябва да издигнем паметник на Антон Златанов?

.
Антон Златанов, а зад него е съединението... Източник: БГНЕС
Какво щяхме да правим без Антон Златанов, братя и сестри? Бездна. Да, Златанов ни е нужен като слънцето, въздуха и водата. Питате се за кого ви говоря? За стожера на реда и сигурността българска, шефът на Гранична полиция, а някога шеф в полицията.
 

Тук идва най-важното. Когато клипове с полицейското насилие се появили в мрежите, Златанов бил извикан от ръководството на МВР (не казва поименно от кого), което му възложило да ръководи в следващите дни до края на юли лично ситуацията на терен, за да се успокои напрежението.

 

Сега вече разбирате, че Тони – звездочелият юнак, е този, който омиротворява ситуацията и всичко тръгва по мед и масло. Протестиращите си крякат на воля, а полицията ги пази като рохки яйца.

 

Всъщност Златанов ни обяснява каква героична роля е изиграл той за да бъдат спрени побоищата над протестиращи, но не обелва и дума, че всъщност кордоните от тежко въобръжени полицаи и специална техника по същество пазеше властта на Борисов и мафията от недоволството на гражданите. Джон льо Каре казва: Няма служби в света, които служат на обществото и държавата - служат на правителството.

 

Антон Златанов е известен като интелигентен човек с качества. Сигурно е заслужил подобна оценка в неговите среди. Но е нахално и обидно да се самопредставя като спасител в онези драматични дни и месеци, когато всъщност е защитавал мафиотския модел на управление. С щитове, палки, каски, белезници, шлемове, лютиви спрейове срещу беззащитни протестиращи. Тони ще се защити: Изпълнявал съм заповеди. Така е, но е имал избор. А заповедите са идвали от мафиоти, набутани в ръководството на МВР от по-големи мафиоти. Тони не е ли знаел това?

 

Няма да споменавам морала, защото тази категория е чужда на немалка част от хората в правоохранителните органи, но когато са те „изпрали“, наградили са те за нещо с висока длъжност като шеф на Гранична полиция, поне ни спести самохвалството ти. И лъжите.

 

Защото е лъжа, че граничните пунктове всичко е наред, организацията е перфектна и няма опашки. На Калотина е ад не само заради ремонта, а заради хаоса в действията на служителите там. Сръбската граница се преминава дори в пиковия трафик от пътуващи от Европа към Турция за час-два, докато на наша територия висенето може да откара 6, 7 и повече часове. Да не говорим за отношението на някои служители към преминаващите: арогантно, надменно – на хора с комплекси, които ги избиват върху невинни граждани.

 

Не е преодоляно е чакането на Кулата към Гърция, както твърди храбрият Тони, пробутвайки ни клишето „Оптимизирахме до максимум нашата дейност”.

 

Ако е така нека покаже резултати от анонимна анкета, направена от независима институция или организация с мнения на чужди и български граждани, преминаващи през граничните пунктове на страната ни. Поне една. Но няма такава. А в много държави подобни се правят непрекъснато и се коригират действията на ангажираните с проблемите служби.

 

На нас Антон Златанов ни казва: Аз съм тук, знам и мога всичко и вие трябва да сте доволни. Разбрахте ли?!

 

Разбираме и още как. Затова и предлагаме да се помисли за паметник на този юнак, върнал ни спокойствието, с което се гордееше някогашната милиция. Спокойни сте нали, щото иначе…

 

Той ни гледа от почетната дъска и на нас ни е мило, спокойно и ведро…

 

Отделям толкова внимание на Антон Златанов, защото така и не се намери някой от редиците на МВР, който да се извини за свинщините, които негови служители и началници извършиха и все още вършат. Всички са безгрешни, загрижени и честни. И все искат още пари, и все недостигали кадри. Това наистина е отвратително.

 

Николай Георгиев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 19961 |12.07.2023 В хола сме, а под пилона туптят сърца и кьоравото налита на стока. Защо се бавим? . 52| 13140 |07.07.2023 Професор тича с голямата лопата да скрие конфуза на президента. Защо се провали? . 43| 19579 |05.07.2023 Манол Глишев: Защо демократите пак се изпокараха? . 10| 10951 |05.07.2023 Не ми е празнично на празника на МВР, нито ме трогват протестите за пари. Защо ли?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads