Реклама / Ads
6| 25788 |20.06.2017 ГЛАСЪТ

НСО се мести в Дубай

.
Дубайски изпълнител с нов хит за НСО: Я елате пиленца при батко....
Националната служба за охрана се мести по спешност в Дубай. Причината: там няма завои. Лъжете се, ако си мислите, че това е фалшива новина. Информацията почива на анализ на службата, направен след скандала с развитите и липсващи болтове на задната гума на служебното возило на шефа на ВКС Лозан Панов.
 

След като се изяснило, че причина за техническата неизправност са завоите по пътищата ни, анализаторите в НСО направили прогнозен план къде най-добре ще се движат служебните мерцедеси, без да изпадат чарковете им, ей така. И веднага се сетили за Дубай. Причини много. Първата е, че при всички случаи предложението ще е по вкуса на директора на службата Ангел Антонов, чието приятелство с най-богатия депутат от ДПС Делян Пеевски е пословично и датира от години.

 

Според множество медийни публикации Пеевски често „пуска котва” в Дубай, откъдето ръководи бизнес империята си. Която уж не е негова... Служители разказват, че щом чул офертата за Дубай, Антонов плеснал доволно с ръце, а очите му блеснали досущ като хиляди слънца.  Камък му паднал от сърцето, защото вече нямало да му се налага да прави конспиративни срещи с Пеевски и през това време  да се озърта като диверсант. Втората причина, която експертите от НСО изтъкнали пред шефа си за Дубай била, че там пътищата са абсолютно прави и добре асфалтирани. Значи возилата ще се движат мазно и безопасно.


Някой сигурно ще си помисли, че това са врели- некипели. Тази история не е измишльотина. От вчера под сурдинка си я разказват служители от НСО, след като военна прокуратурата официално съобщи резултата от проверката на инцидента с колата на Панов отпреди седмица. Обвинителите в униформа не са си представяли какво всеобщо веселие ще предизвика тезата им, че болтовете на Мерцедеса са се развили от завоите. Пробутаха ни обяснение като за тяхното ниво. Експерти бяха категорични, че болтовете могат да се развият единствено от човек. И не скриха, че в момента шефовете в НСО искат да си спасят кожите.


Кого пазят прокурорите, тогава? Кой е ценният човек в държавата, който трябва да бъде пощаден? Варианти няколко, съдейки по фактите. Има една малка подробност, която убягна на публиката. А тя е, че главният прокурор Сотир Цацаров като опитна врачка предвеща случката с Панов . На 27 май той заявява по адрес на Лозан Панов: „Не обикалям телевизионните студия, за да казвам, че ме е страх. Него къде го е страх? В колата на НСО ли?”.  Пет дни по-късно, на 1 юни, на път за Берковица, странен шум озадачава Панов и шофьора му. Слизат и виждат, че на задната лява гума липсват два болта, а други три са развити. Някой сигурно ще си помисли, че  пророческите слова на Цацаров са случайно съвпадение. Може. От край време в България, без политическа воля, обективната истина минава за чиста лъжа. И обратното също е вярно.

 

Има и друг любопитен момент. Шест дни НСО  мълчи за инцидента. Едва на 6 юни председателят на ВКС сам разкри какво е преживял. Разбираемо е, след като Антонов видимо бетонира поста си и при президента Румен Радев, въпреки мълвата, че не той, а човек на Пеевски реално ръководи службата за охрана. Става дума за шофьора му Марио, който според държавните гардове, разпорежда на секретарката на Антонов какво да правят сержантите и офицерите. Заповяда дори да му се предадат биографични справки и CV-та на служителите, които са определени да го охраняват, за да знаел всичко за тях и семействата им. Ангел Антонов се държи като тарикат.  Открай време мълчи за всичко, защо му е  на баир лозе?! При крайна нужда пуска експертите напред, че ако се оакат, да си му берат гайлето. Антонов е наясно, че КОЙ-то трябва е плътно зад гърба му и няма да позволи косъм да падне от главата му.

 

Поне засега. За това и с такава лекота ни пуснаха и този път  по пързалката.  И без да им мигне окото ни пратиха да гоним Михаля.

 

Ние обаче сме печени и внимаваме на завоите, за да не ни изхвърчат болтовете.

 

Междувпрочем, вече тръгна мълва, че съдия Панов ще съди "Мерцедес", че са продали на НСО нефелни автомобили. "Мерцедес" пък щели да съдят НСО и прокуратурата, защото омаскарили световната марка.

 

Президентът Радев пък се чуди дали да не поиска оставката на шефа на Мерцедес, защото по време на войната висши хитлеристи са ползвали коли на фирмата. Това повлияло по мистериозен начин на неговия съветник Пламен Узунов, който изведнъж решил да се прави на Хитлер в новогодишната нощ, за да зарадва близките и децата си край елхата...

 

Въобще, на тия от "Мерцедес" много им се събра...

 

Невена Миткова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3523 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 23| 7533 |17.04.2024 Всичко върви по план - плана на премиера Борисов. Жътвата започна, честити честни и демократични избори! . 15| 10313 |16.04.2024 Нещо лично към магистратите, недоволни от реформите: Не ви пожелавам това, което причинявате на други! . 12| 6365 |13.04.2024 Войната на снимките: Българският елит плаче за „тоягата на Хувър“, но няма народ да удари!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads