Реклама / Ads
6| 49460 |05.08.2016 АКТУАЛНО

Марио, шофьорът на Пеевски, командва НСО, ген. Антонов си трае

.
Охраняваният Пеевски
Марио, шофьорът на Делян Пеевски, командва Националната служба за охрана. Той разпорежда на секретарката на шефа ген. Ангел Антонов какво да прави. Заповяда дори да му се предадат биографични справки и CV на служителите, които са определени да го охраняват, за да знаел всичко за тях и семействата им.
 
Тази информация обаче е поверителна. Това разкриха пред Фрог нюз служители на НСО. Те се възмущават от безобразието, но най-вече от раболепието на ген. Антонов и страхът му да се противопостави на олигарха Пеевски. Такъв слугинаж не е бил никога в службата, направо ни е срам, категорични са гардовете. Те припомнят скандала преди няколко месеца, когато служители на НСО се разбунтуваха срещу отношението на Пеевски и личните му гардове към тях. Заради своята позиция те били преместени в „общи мероприятия” (осигуряване охраната на посолства делегации и пр.), а на тяхно място изратени други. Припомнят също, че именно Пеевски се обадил на ген. Антонов да свали охраната на Лютви Местан по време на скандала с неговото изваждане от ДПС в навечерието на Коледа м.г.

Пеевски е охраняван заради заплахи за живота му. Това съобщи преди време главният секретар на МВР Георги Костов. Служители на ведомството обаче са убедени, че източника на информация е анонимен. Освен това Костов е считан за едно от назначенията на Пеевски в МВР.

Нахалството на милиардера от ДПС и дясна ръка на Ахмед Доган стигнало дотам, че оградил с червени въжета местата в и около х-л „Берлин” в кв. Бояна в столицата, където служителите от НСО имали право да се движат. Вездесъщият Марио шофьорчето командвал държавните гардове, възлагал им задачи и ги хокал, ако си поволят да се отклонят от начертания им маршрут. Те били заплашвани, че могат да бъдат уволнени по всяко време, а София ще им стане тясна, ако Пеевски само звънне на генерала.

 

Според запознати охраната на Пеевски, негови имоти и х-л "Берлин" струва месечно около 200 000 евро. Откъде се взимат тези пари, никой не знае. НАП обаче отказва да провери произхода на доходите на олигарха-депесар.

 

ОЧАКВАЙТЕ: Кои други тайни служби се грижат за драгоценното тяло и здравето на Делян Пеевски. Защо данъкоплатците плащат стотици хиляди за охраната на политик, който не е стъпвал на работа пети месец, а името му е замесено в съмнителни сделки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4224 |29.07.2016 Шофьорът, прегазил велосипедистка в Пазарджик, излезе от ареста . 0| 5602 |27.07.2016 Банева: Рекетира ни човек, близък на Пеевски . 0| 5731 |25.07.2016 ТИР с 21 нелегални мигранти катастрофира на ”Тракия”, шофьорът избяга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads