Реклама / Ads
7| 7931 |04.03.2024 ГЛАСЪТ

Царят дава, пъдарят – не. КАТ в Сливен зачеркна министър Стоянов от списъка за ротация с фатмашко поведение

.
КАТ в Сливен
Сливенският КАТ дава всичко от себе си доверието в МВР да падне под нулата, а вътрешният министър Калин Стоянов да изпадне от списъка с оставащи на поста след ротацият. Марияна Мундрова е лишена от шофьорска книжка вече няколко месеца. Катаджии твърдят, че тя е санкционирана заради дрифт в двора на Пътна полиция.
 

Когато по инстанциите това обвинение отпада, в КАТ измислят друго нарушение. После я изпращат на психотест. После не го признават искат друг, в Бургас. После съдът я оправдава, но и това е без значение за вещите униформени. Мундрова чинно изпълнява всички прищевки, които в казармата наричат извращение. Губи  работата си в Германия, подложена е на стрес и унижения.

 

Но какво тук значи някаква си жена пред властелините от сливенския КАТ?

 

Румен Бахов в „Пълен абсурд“ показа и разказа драматичните обрати, съперничещи на историите в записки от подземието“ на Достоевски. Няма земна сила, която да накара няколко униформени да се съобразят и признаят решенията и заключенията на експерти, комисии и куп държавни инстанции.

 

В подобна нелепа ситуация се оказва преди време друг сливналия – Съби Събев. Катаджии първо го обявяват за наркоман и му отнемат книжката и колата. Кръвната проба показва, че не е ползвал упойващи вещества, но пагона и непреклонен. И отново гражданинът тръгва по мъките, за да доказва, че не е овца, крокодил и каквото още се сетите. Месеци наред човекът се опитва да защити човешките си права и достойнство. Без резултат.

 

Отново намеса на телевизии и други медии, докато все пак се стигне до логично разрешаване на абсурда.

Разбира се, ръководството на КАТ в Сливен никога няма да признае, че негови служители са издевателствали над граждани, че са превишили многократно правата си, че са отсвирили без право заключения и резултати от сертифицирани и оторизирани структури на държавата. От КАТ в Сливен ще твърдят, че въпросните граждани са виновни, много виновни, супер виновни.

 

А на министър Калин няма да му е до тях, защото още умува как да се измъкне от въпроса дали Мартин Нотариуса е бил сътрудник на службите или „да“? Как да докаже лоялността си пред кукловодите, които са го турнали на високия пост? Къде е той на Олимп, а къде е онази нещастница Мундрова, дето въртяла гуми пред катаджиите! Въобще, какви са тези досадни, дребни тъпотии!

 

В Русе през това време се надигна обществено недоволство срещу тип, който пребил куче. Събират подписка срещу агресора. И така е редно.

 

В Сливен обаче никой не се е надигнал в защита на тормозените от фатмаците в КАТ. Вероятно от страх. А и защо да се месят, щом не ги засяга лично...

 

В София министър Стоянов работи по запазване на топлия стол и не му е до някакви нещастници с отнети книжки, съсипани нерви и загубена работа.

 

Знам, знам, в КАТ – Сливен има много свестни хора. Но как, по дяволите става така, че гражданите най-често попадат на кретени?

 

Досега двете депутатки на ГЕРБ от Сливен се бореха да подменят вота на миряните за нов митрополит по указание на Боса и ето ти нова ситуация...

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10563 |04.03.2024 Вопли за справедливост: Вярващите в разследването на Еврото, Трактора и Нотариуса, да отидат на лекар . 22| 12437 |02.03.2024 Манол Глишев: Трети март 2024: очакваният триумф на наглостта . 21| 11934 |02.03.2024 За Ивайла Бакалова, Фалконе и мишките политици, ченгета и магистрати. Какво готви съдбата на прокурори? . 6| 9657 |01.03.2024 Манол Глишев: Приднестровието поиска помощ от Русия срещу Молдова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads