Реклама / Ads
0| 3693 |16.11.2023 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Илон Мъск влиза в Холивуд: Топ режисьор ще прави биографичен филм за него

.
Илон Мъск
Режисьорът Дарън Аронофски, известен с филма "Черният лебед", ще режисира биографичен филм за Илон Мъск, съобщи Ройтерс. Намиращото се в Ню Йорк студио A24 си е осигурило правата за книгата на Уолтър Айзаксън, посветена на най-богатия човек в света. Биографичният филм ще бъде продуциран от компанията на Аронофски "Protozoa Pictures".
 

Студиото е продуцирало филма "Китът" с участието на Брендън Фрейзър, който спечели "Оскар" в категорията за най-добра мъжка роля. A24 имаше общо 18 номинации за "Оскар" през тази година, нареждайки се веднага след гиганта "Уолт Дисни".

 

"Благодарен съм, че Дарън е ангажиран с това, той е сред най-добрите", написа Мъск в социалната мрежа Екс.

 

За филмовата адаптация A24 избра новата биографична книга за Мъск на Уолтър Айзъксън. Аронофски, известен със заглавията "The Whale", "Black Swan", "Requiem for a Dream" и др., ще режисира и продуцира филма с продуцентската си компания Protozoa Pictures. Говори се, че книжната сделка се е надпреварвала с най-добрите студия и режисьори.

 

Книгата на Айзъксън изследва живота на 52-годишния мъж от детството му в Южна Африка, отгледан от бащата инженер Ерол Мъск, описан като "харизматичен фантазьор“ и майката диетолог Майе Мъск, която сега работи и като модел.

 

Айзъксън наблюдавал Мъск в продължение на две години и присъствал на срещите му, обикалял фабриките на компаниите му и прекарал часове в интервюта с Мъск и неговото семейство, приятели, колеги и противници.

 

До 2022 г. Tesla е продала един милион електрически коли, а SpaceX изстреля 31 ракети в космоса.

 

Уолтър Айзъксън е написал не една и две биографии на личности като Айнщайн, Да Винчи и Стив Джобс. Книгата за технологичния пионер и съосновател на Apple бе превърната във филм с Майкъл Фасбендър и Кейт Уинслет, а тогава режисьор бе Дани Бойл. Сценарият, базиран на биографията на Айзъксън, се фокусира върху три презентации, изнесени от Джобс, които определят живота му и ролята му в Apple.

 

Подробностите за филмовата адаптация на биографията на Мъск за момента се пазят в тайна. Въпреки че все още не е обявено кой актьор ще бъде избран за ролята на 52-годишния милиардер, фенове смятат, че ролята трябва да отиде при канадския актьор Кевин Дюранд, познат от филми като The Strain, The Butterfly Effect и X-Men Origins: Wolverine.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4028 |15.11.2023 Лео ди Каприо превърна 49-ия си рожден ден в сбирка на звезди . 0| 4988 |08.11.2023 Ще бъде ли прекръстена търговската марка на Марадона? Ето какво са намислили наследниците на футболната легенда? . 0| 5347 |25.10.2023 Сара Джесика Паркър не иска ботокс, защото ще навреди на кариерата ѝ . 0| 4988 |24.10.2023 "Жената в мен". Бритни Спиърс разказва за поп сцената, психичните проблеми, майчинството в книга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads