Реклама / Ads
0| 5275 |21.10.2023 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Премиерът на Италия Мелони напуска партньора си след сексистки коментари по телевизията

.
Джорджa Мелони
Италианският министър-председател Джорджa Мелони съобщи в петък, че се е разделила с партньора си - телевизионния журналист Андреа Джамбруно, който през последните седмици бе критикуван за сексистки коментари.
 

Миналия месец Мелони заяви пред репортери, че не бива да бъде съдена за забележките на Джамбруно и в бъдеще няма да отговаря на въпроси за поведението му, предаде "Ройтерс'.

 

Раздялата идва в момент, когато 46-годишният министър-председател празнува първата си година на поста начело на дясното коалиционно правителство, което защитава традиционното семейство като една от отличителните черти на своята политика.

 

"Връзката ми с Андреа Джамбруно, която продължи почти 10 години, приключва тук", написа Мелони в профилите си в социалните мрежи. "Пътищата ни се разминаха от известно време и дойде време да го призная", добави тя.

 

Мелони заяви, че няма да се разсейва от трудностите в личния си живот, като добави, че "всички онези, които се надяват да ме отслабят, като ме ударят за личния ми живот", няма да имат успех.

 

Социологът Антонио Ното заяви, че аферата няма да има голям ефект върху намеренията за гласуване, но вероятно ще подобри позицията на Мелони в очите на по-голямата част от избирателите.

 

"С това, което направи днес, тя вероятно е създала по-силна връзка с италианците", каза той, като отбеляза, че повечето коментари в социалните мрежи са били благоприятни за нея.

Мелони и Джамбруно, които се запознават в телевизионно студио през 2014 г., имат седемгодишна дъщеря.

 

 

42-годишният Джамбруно е водещ на новинарска програма, излъчвана от Mediaset, част от медийната група MFE (MFEB.MI), собственост на наследниците на покойния Силвио Берлускони, бивш министър-председател и съюзник на Мелони.


Тази седмица друго сатирично телевизионно предаване за актуални събития на Mediaset излъчи извън ефир видео откъси от предаването на Джамбруно, на които се вижда, че той използва нецензурни изрази, докосва слабините си и изглежда, че отправя ухажвания към колежка.


"Защо не се запознах с теб преди?", пита я той.


Във втория аудиозапис, излъчен в четвъртък, Джамбруно се чува да говори за това, че има афера, и да казва на колежки, че могат да работят с него, ако участват в групов секс.


Телевизионният журналист беше широко критикуван през август за коментари, изтълкувани от мнозина като обвинения към жертвите, след случай на групово изнасилване.


По-късно в петък от Mediaset съобщиха, че той се е договорил с компанията да бъде свален от програмата си за следващата седмица.


Лице, запознато с въпроса, заяви, че Mediaset проучва позицията на Джамбруно, за да прецени дали той е нарушил вътрешния кодекс за поведение.


Марко Фурфаро от опозиционната Демократическа партия заяви, че коментарите на Джамбруно са "чист шовинизъм и сексизъм, некоментируема мръсотия".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5061 |16.10.2023 Репресия? Въпреки пълното оправдаване по обвиненията в сексуално насилие, лондонско кино свали Кевин Спейси от екран . 0| 5574 |12.10.2023 Джейда Пинкет Смит разкри, че с Уил Смит са разделени от 7 години . 0| 5905 |11.10.2023 Playboy уволни порнозвездата Миа Халифа след публичната ѝ подкрепа за Хамас . 0| 4958 |05.10.2023 Кръшкал ли е Дейвид Бекъм? 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads