Печени охлюви по френски - деликатес на Евро 2016

0

|

6963

|28.06.2016
Печени охлюви по френски - деликатес на Евро 2016

Охлювите се сервират по 13 в порция с коктейлни вилички или лъжички в компанията на чаша охладено бяло вино. Този деликатес най-често лапат феновете от цяла Европа в Париж, Лион, Лил, Тулуза и другите френски градове, където се провеждат футболните битки.


Мускулът на охлюва заедно с пасираната пасна от масло, чесън и магданоз е щастие за футболните чревоугодници. В нормалните ресторанти цената е до 15 евро, а в изисканите двойно и тройно.

Охлювите са любимо ястие на французите от древността, в някои справочници се твърди, че е било известно още от III-ти век. По класическата рецепта, размекнатото краве масло се смесва с чесън, лук-шалот, магданоз, лимонов сок и подправки, "запечатва се" с тази смес всяка черупка с охлюв (парченце масло, охлюв и пак парченце масло), поставят се охлювите на специално плато или върху едра сол, покриват се с фолио и се пекат в загрята фурна 5-10 мин. , докато маслото кипне). Сервират се  веднага.

КОМЕНТАРИ

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Класическа музика за работа

ВРЕМЕТО

времето в София София

-5°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

-1°

+7°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

-2°

+6°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

-1°

+3°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

-1°

+4°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

-1°

+4°

времето в Русе

лек полъх

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Bulgariaanalytica Bulgariaanalytica BulariaAnalytica.org е аналитичен проект на Центъра за Балкански и Черноморски Изследвания (ЦБЧИ) който цели да предоставя на своите читатели аналитична информация за България и региона и в областа на геополитиката, националната сигурност Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Иван Стамболов Иван Стамболов Аз съм наблюдател-аматьор. Не ви предлагам решения или изводи, а само показвам един възможен начин на мислене, който може би ще ви помогне да си ги направите сами. Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах