Реклама / Ads
16| 18166 |25.04.2024 ГЛАСЪТ

Как и защо Лицемерието се самоуби с три куршума в слепоочието

.
София, България, четвъртък, по пладне. Лицемерието се е изтегнало на дивана и преглежда небрежно новините в интернет. Изглежда в пленарната зала е станало горещо, помисли си Лицемерието, като видя Бойко Борисов накачулен в кулоарите от мисирки. Аха, досети се Лицемерието, за оставката на Росен Желязков ще да е този джумбуш.
 

В този момент чу гласа на своето отроче и гениален ученик. Големият бял вожд, великият кормчия, Меси на българската политика, Путин и Орбан на ГЕРБ, мъжът на Мата Хари, честният и неподкупният патриот, художникът и бардът на българското съвремие, звездата на световния елит, бащата от Барселона, човекът, който не е предал в живота си килограм старо желязо, нито свой приятел и министър заговори.

 

Лицемерието се почеса по външната страна на менискуса и наостри уши. На мама момчето.

 

А той, колосът, бе кратък, но ясен: “Има нова сглобка. Честито на новата коалиция. Честито на "Възраждане", ние се отървахме от "Продължаваме промяната". Честито и на "Има такъв народ", всичките им приказки срещу "Продължаваме промяната" ги видяхме в зала. Честито и на "Продължаваме промяната - Демократична България", които си намериха нови партньори. Ние ще бъдем достойна опозиция".

 

Пет изречения, но какви! Сякаш циклон удари, а тътенът се понесе над Родината!

Но и това не беше всичко. Титанът от Банкя заяви, че щом досегашните му партньори във властта са се наредили до партиите, които искат оставката на Росен Желязков, значи са големи лицемери.

Мълния прониза Лицемерието. Такъв връх явлението не познаваше: Бойко обвини други в лицемерие!

Досега учените смятаха, че постижения като Руски/Балкански поток, обвиненията срещу други в корупция, кръстенето пред икони и други ултра професионални изпълнения, са тавана на човешките възможности.

 

Но ето че човекът, който превърна гепенето, лъжата, измамата, преследването на опоненти, рекета и шантажа в модел на управление, успя да нанесе удар, невиждан досега в историята. Само Владимир Владимирович, който ден преди да нападне Украйна твърдеше, че който говори за руска военна инвазия е луд, може да се доближи до класата на българина.

Лицемерието извади от чекмеджето на шкафчето до него пистолет Глок“ 17C (същият като на Б.Б.), бял лист и химикалка. След като написа нещо кратко, насочи пищова към слепоочието си и натисна спусъка. Бам, бам, бам – проехтяха три изстрела. Топла кръв плисна по стената като разплискана от млад художник модернист. Имаше и нещо сиво... ясно.

 

Когато след половин час пристигнаха вътрешният министър с неколцина негови служители, повикани от служителка на 112, намериха Лицемерието непоправимо мъртво. Повдигнаха белия лист, лежащ до трупа и прочетоха:

Мисията ми в България завърши успешно. Повече нямам работа тук. Един Бойко ви е достатъчен за още дълго време, защото виждам, че нямате намерение и сили да се отървете от него. Следващата цел е вашето слепоочие…“

 

Когато в стаята влезе патоанатомът, от лап топа на Лицеверието още се излъчваха записи от случващото се в НС. Думи не се открояваха, но се чуваше хлипането на развълнуваната Росица Кирова, тъгуваща за Желязков... Не беше ясно само дали Росината мъка е заради любимия колега и шеф или, защото идваше края на един мандат, в който тя заемаше пост, който дори нейната фантазия не можеше да допусне преди година...

 

Sic transit gloria mundi, са казали древните римляни - “така преминава световната слава“.

 

Чак световна за нашите херои е прекалено да се каже, но че преминава - това е сигурно.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Защо Лицемерието се самоубива с три изстрела - остава мистерия. С нея ще се заеме българската прокуратура, заедно с МВР, ДАНС, ГДБОП, НАП, Митниците, специална парламентарна комисия, КПКОНПИ, анализатори и експерти, журналисти и анкетирани по улиците и телефона българи. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9354 |22.04.2024 Внимавайте какво ще ви кажат за пуделчетата, чекмеджетата и корупцията! От това зависи как ще живеем . 36| 46252 |20.04.2024 Защо 20 април не е национален празник: Познайте, какво щеше да стори Бенковски с Главчев и Борисов . 7| 7214 |19.04.2024 Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Новите отровители или какво е газлайтинг? . 25| 10769 |17.04.2024 Няма вече "Мутри, вън!". Има сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads