Реклама / Ads
2| 4504 |21.01.2017 НОВИНИ

Дупки зейнаха на „Цариградско шосе“ въпреки ремонта за 20 млн. лв

.
Източник: Спаси София
Столичният булевард ”Цариградско шосе” се нуждае от спешен авариен ремонт. Това алармират от неправителствената организация ”Спаси София”, разпространявайки до медиите и снимки. От организацията подчертават, че Цариградско шосе е в аварийно състояние, въпреки цялостното преасфалтиране преди малко повече от година.
 
Ремонтът на участъка между 4-ти и 7-ми километър е струвал на Столична община над 20 млн. лева, а той вече е осеян с дълбоки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

От НПО-то пишат, че "безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага, въпреки щедро раздадените средства за него". От "Спаси София" вече не се изненадвали от ремонти на ремонтите. Твърденията на Столична община, че държи на качеството пък не звучали сериозно на фона на резултатите.

От организацията смятат, че традиционната поява на дълбоки пукнатини и дупки след студено и заснежено време говори за некачественото полагане на асфалта. В съобщението до медиите от "Спаси София" коментират, че на снимките е видно, че са правени аварийни запълвания, за да се спре разширението на част от пукнатините, но методът също не бил успешен.

На страницата си в петък зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев обявил булеварда за авариен ремонт. В тази връзка от "Спаси София" напомнят, че по време на ремонта многократно кметът Йорданка Фандъкова е декларирала убеждението си, че на обекта се осъществява адекватен строителен надзор, който да гарантира качеството на ремонта.

От "Спаси София" припомнят, че многократно са коментирали спешната необходимост общините и Народното събрание да осъзнаят колко важна е тежестта на качеството на обществените поръчки. Все още обаче чакали някоя от институциите да се ангажира с този проблем.

Организацията иска черен списък за фирмите, доказали се като неспособни да осигурят необходимото качество на изпълняваните от тях обекти.

Напукване на асфалта в някои участъци на бул. "Цариградско шосе" е констатирано от  дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столична община в началото на седмицата. За повредата в настилката веднага е съставен констативен протокол и е уведомен изпълнителят "Калистратов груп",съобщиха по-късно от общината.

 

Фирмата изпълнител за своя сметка организира аварийно запълване на пукнатините с битумна паста, която да не позволи разширяване на пукнатините по настилката.  По искане на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова специализиранта лаборатория на Агенция Пътна инфраструктура ще изследва в дълбочина асфалтовите пластове, като ще бъдат направени и сондажи за установяване на причините за напукването. 

Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" в участъка от надлеза при бул. "Г. М. Димитров" до надлеза над бул. "Ал. Малинов"  беше направен преди три години  от фирмата "Калистратов груп". Реконструкцията е в гаранция и фирмата изпълнител ще извърши за своя сметка цялостен ремонт на всички констатирани дефекти при подходящи метеорологични условия, допълват от Столична община.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3685 |18.01.2017 Дупки зейнаха в София след снега . 0| 3654 |17.01.2017 Пътят Благоевград-Кулата е целият в дупки . 3| 5243 |31.08.2016 Д. Райков за кървящите дупки на тоталното оскотяване . 0| 4372 |12.04.2016 Верижна катастрофа блокира бул. „Цариградско шосе”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads