Реклама / Ads
10| 20158 |26.04.2017 ПОЛИТИКА

Как Борисов страстно залюби руманещи модела

.
Вече звучат фанфари и рапорти за румънския модел.....
„Поздравявам прокуратурата за действията й! Всички искахме румънски модел – като се събудиш сутрин да чуеш кого разследват. Ето ви го. Който, където и както го заварят, всичко трябва да се провери и да се повдигат обвинения”, триумфира Борисов пред група развълнувани репортерки.
 
На първо преброяване, екзалтираното поздравление на бъдещия премиер към главния прокурор е публикувано в над 60 сайта за час. 

На подобно внимание обаче се е радвало и едно предишно негово изявление, пред същата група развълнувани репортерки: „Румънският модел се превърна в мантра за всички, които имат претенции, че искат да правят съдебна реформа. По-добре да се мерим с Германия или Франция”.

 

На трети февруари Борисов е направо гневен, предизвикало репортерско сърцебиене и пулс 180: „Времето на моята толерантност приключи! Атакуват ни агресивно всеки ден, но няма да допусна да петнят името ни. Тези, които доведоха братко и батко, щели да строят магистрали – ето това вече е брутално. Дават ни за пример румънския модел на правосъдие, който претърпя пълен провал!

 

Е, край на омразата! От днес Борисов е лудо влюбен в румънския модел. Не колкото в в модела #Кой, да речем, но все пак.

 

Питате се, защо Борисов и Цацаров се извъртяха на 180 градуса? Много просто: били са притиснати от Брюксел и САЩ. Предупредили са ги, че безобразията вече няма да минават гратис. А може и сделчица да е сключена: преглъщаме националистите в правителството, но искаме действия срещу корупцията.

 

Чашата е преляла след скандала „ЦУМ-гейт”. Затова и прокурори, дансаджии и бопаджии се хвърлиха в спешни акции. „Повече шум – по-малко ЦУМ!”, е знамето на техните действия.

 

Да не възлагаме обаче големи надежди, защото може да се разочароваме. Преди година и половина Борисов твърдеше, че Пеевски е напуснал България, а се оказа, че е тук, краде като за световно, никой не го закача и пак е депутат в парламента. Така че да не бързаме с оди за приложението на румънещи модела у нас.

 

Че всичко е пунта мара личи и от гръмотевичното отказване на ГЕРБ от Георги Гергов. Борисов реши да спре договорката между кмета на Пловдив и Панаира на Гергов заради „опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП”.  „Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заяви Борисов.

 

Какъв мъж! Само че „публични внушения”  и доказателства за връзки на Борисов и ГЕРБ има и по отношение на олигарха-политик Делян Пеевски, но няма разграничение. Или Делян му е по-скъп от Гергов, или ДПС от БСП.

 

Оттук насетне ще наблюдаваме прехвърляне на топката от институция на институция. (Само за протокола: топка на румънски е минджа...)

 

И когато стане ясно, че имитационните действия на прокуратурата са се изчерпали, а резултат няма, тогава Борисов пак ще се оберне на 180 градуса: Казах ви, че румънският модел е вреден. Тогава по даден знак прас-медиите ще посочат двама-трима обвинители и ще ги съсекат публично като виновници за провала. Борисов отново ще е победител, отново ще ни спасява и ще говори за реформи. И ще е прав: с такъв народ - по този начин!

 

Борис Петков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6174 |21.04.2017 Нинова: Кабинетът на Герджиков замита следите на ”Борисов 2” за урана във водата . 1| 8669 |14.04.2017 Борисов говори с турския премиер за мигрантския поток . 7| 5896 |04.04.2017 Разбраха се: Пълен мандат и Борисов премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads