Реклама / Ads
0| 5803 |31.05.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 1 юни

.
 

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства утре на официалната церемония по връчване на Вторите „Годишни награди за успелите деца на България”, която се организира от Фондация „Димитър Бербатов”. Събитието ще се състои в Народния театър „Иван Вазов”.

Президентът Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова ще посетят утре Детското отделение на Клиниката по офталмология в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска” по повод пускането в експлоатация на дигиталната система за очни изображения, закупена със средства, дарени от благотворителната инициатива “Българската Коледа-2009”, и Деня на детето, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Президентът Георги Първанов ще посети Враца, където ще участва в тържествената заря-проверка в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Държавният глава ще се срещне с кмета д-р Костадин Шахов, неговия екип, народни представители. В Драматичния куклен театър Георги Първанов ще присъства на тържествен концерт, посветен на 134 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

По повод Международния ден на детето – 1 юни министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова ще бъде гост на 127 СОУ „Иван Николаевич Денкоглу” в София. Събитието е от 9.00 ч. в 127 СОУ.

Изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева ще връчи първите договори по Мярка 312 от ПРСР в 11 часа в Голям Колегиум на МЗХ.

От 17 часа в галерия „Мисията”- Държавен културен институт, ул. Алфред Нобел № 2 ще бъде представена книгата на Соня Рув за живота на един от най-значителните интелектуалци на нашето време – Петър Увалиев. Съорганизатор на събитието е Дипломатическият институт.

На 1 юни е началото на тридневен информационен маратон, който е в рамките на кампания, провеждана от Генерална дирекция „Заетост, социални въпроси и равни възможности” на Европейската комисия. В 10.00 часа кампанията ще открият министрите Тотю Младенов и Сергей Игнатов, Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на ЕК в България и Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община в шатра срещу Софийския университет между Орлов мост и метростанцията.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и представителят на УНИЦЕФ за България Таня Радочай ще подпишат в 14.00 часа, в зала 2 на МТСП, План за действие по програмата в страната 2010-2012 г. между правителството и Фонда за децата на ООН.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов от 11.00 часа ще изнесе открит урок по история пред ученици от 9-и и 10-и клас във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън”.

ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно издаване на лицензия на "ТЕЦЕКО" ЕООД за дейността "производство на електрическа и топлинна енергия", изменено в заявление за издаване на лицензия за дейността "производство на електрическа и топлинна енергия" с условие за изграждане на енергийния обект. Заседанието ще започне от 10.00 ч. От 11 часа ДКЕВР ще проведе открито заседание за разглеждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика".

От 14.00 часа в централата на БСП на „Позитано”20 ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 12.30 часа в централата на СДС ще се проведе пресконференция след редовно заседание на Националния изпълнителен съвет на партията на тема: Какво се крие зад актуализацията на бюджет 2010.

От 11.30ч.Националното рлъководство на ДСБ ще даде пресконференция в централата на партията.

В 11.00 часа, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и заместник-кметовете Ирина Савина и Христо Ангеличин, ще открият новопостроената пристройка към сградата на целодневна детска градина №92 „Лозичка” на ул.”Лозенец” в едноименния столичен район.

В 11 часа представители на родителите от различни градове на страната ще връчат на министър председател на Република България отворено писмо.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще пусне в употреба издание на тема „50 години детски хор на Българското национално радио”. Церемонията е от 10.00 ч., в Музея на съобщенията.

По повод 1 юни – Международен ден на детето, Държавната агенция за закрила на детето организира състезание „Европеяда”, в което ученици от София и страната ще демонстрират знанията си за страните членки на ЕС. Състезанието ще започне в 14.30 часа, в шатрата, разположена в парка до метростанцията при Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

От 11,00 ч. ще се състои ритуал по сдаване и приемане на длъжността командир на Втора Тунджанска лека пехотна бригада от биргаден ген. Ангел Главев на бригаден ген. Петър Петров. Поканен да присъства на ритуала е и кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев. Проявата ще се състои в поделението до Пивоварна „Загорка”.

С много песни, танци и игри ще отпразнуват бургаските деца 1 юни – Международния ден на детето. От 11.00 часа ще започне празничния концерт на открита сцена „Охлюва”. От 17.00 часа на сцена „Охлюва” ще се проведе „Бонбон Купон” с награди, игри и изненади за децата. В ж.к. „Изгрев” ще се проведе детския хепънинг „101 слънца”, чийто организатор е читалище „Изгрев”. Той ще се проведе в парка на комплекса /под РУМ „Велека”/ от 10.00 часа.
От 11.00 часа на поляната до у-ще „Петко Росен” в „Меден Рудник” ще се проведе още един детски празник с фокуси, игри и лакомства за малчуганите от комплекса, а от 17.00 часа в сградата на читалище „Св. св. Кирил и Методий 1982” ще бъдат обявени наградените компютърни рисунки от конкурса на тема „Весело лято”, посветен на Деня на детето.

Мотоциклетистите от мото клуб "Морски братя" - Бургас ще отбележат 1-ви юни, Международния ден на детето с акция в Морската градина на Бургас от 11.30 часа.

По повод Денят на детето Екопак организира шоу спектакъл на Ути Бъчваров в гр. Кюстендил от 17 часа на площад Велбъжд – Арката.

Габровци ще се съберат около старата часовникова кула в центъра на града, за да открият предизборната кампания на „Ред, законност и справедливост” в 12,00 часа, когато лично лидерът Яне Янев и народните представители от партията ще посрещат симпатизантите си в Габрово пред специално издигната шатра, за да подкрепят кандидатурата на доц. д-р Пенчо Пенчев за кмет.

Кръгла маса на тема „Демографски срив и стерилитет” ще се проведе от 11,00 до 13,00 часа в Конферентната зала на хотел „Балкан” в Габрово.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие детски увеселителен празник във Враца от 12 часа в Градската концертна зала на град Враца. По-късно вечерта, от 19.30 часа, министър Найденов ще присъства на тържествен концерт в града по повод Празника на Ботев – 2 юни. Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров, депутати от Парламентарната група на "Атака" и членове и симпатизанти на партията също ще се включат в официалните тържества за отбелязване на 134-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Детски празник „С вкус на шоколад”, организиран от Общински детски комплекс в Ямбол, стартира поредицата от мероприятия, посветени на Международния ден на детето – 1 юни. Празникът започва от 10, 30 часа на площад „Освобождение”. В 12 часа, на улица „Търговска” /пред Синдикалния дом/ ще започне рисуването върху асфалт „Мое детство, моя мечта”, с участието на ученици от училище „Христо Смирненски”. Организатор е читалище „Съгласие”. Читалището е организатор и на хепънинга „Силните духом не се друсат”, насрочен за 20 часа пред читалището. Преди това, в арт салона на читалище „Зора 1945” ще бъде открита изложба на ямболски ученици, випуск 2010 от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович" - Сливен, специалност „Текстил”.

От 13.00 часа в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” - Видин, е първата прожекция на детско кино. От 15.00 часа отново отваря врати Детски чуждоезиков клуб към „Чуждоезикова читалня” на библиотеката.

От 13.00 ч. В салона на НЧ “Васил Левски” в Карлово ще се проведе театрална постановка за възпитаниците от детските градини по повод Деня на детето – 1 юни. Пред Мемориалния комплекс “Христо Ботев” на централния площад в града ще има концерт. Там ще се проведе и Тържествена заря-проверка. Слово на бригаден генерал Кольо Милев – командир на 61-ва Стрямска механизирана бритада – Карлово.

От 16 часа в ресторанта на хотел „Санкт Петербург” в Пловдив ще се проведе „Празник с приятели” по повод деня на детето.

От 11 ч. в сградата на Отдел „Нова история” към Регионалния исторически музей в Пловдив, японският посланик в България Н. Пр. Цунехару Такеда и Стефан Шивачев, директор на музея, ще открият официално постоянна експозиция на традиционни японски кукли, играчки и кимона.

Национална спортна асоциация “Подкрепа” организира Национални спортни игри – летни за работници и служители под мотото „Да докажем, че можем, нека заедно превърнем хубавите думи в реалност”. Откриването на игрите е във Ваканционно селище „Русалка”, община Каварна.

От 11.30 часа в двора на СОУ”Иван Вазов” ще се проведе кампанията "Безопасна ваканция", инициирана инициирана от Младежки общински съвет - Стара Загора и с участието на Детска полицейска академия, отрядите “Млад огнеборец” и Младежката група към БЧК.

На 1 юни – международният ден на детето в 10 часа ще бъде открита новата сграда на ОДЗ „Буратино” в община Божурище

Община Шумен организира тържествен ритуал, посветен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за освобождението на България. Той ще се проведе от 17 часа на пл. „Кристал", където признателните потомци ще поднесат венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци".

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5242 |30.05.2010 Предстоящо на 31 май . 0| 4567 |27.05.2010 Предстоящо на 28 май . 0| 4707 |26.05.2010 Предстоящо на 27 май . 0| 4790 |25.05.2010 Предстоящо на 26 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads