Реклама / Ads
0| 4708 |26.05.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 27 май

.
 

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 8.45 часа в Министерството на образованието, младежта и науката ще бъде изтеглен вариант за външно оценяване по български език и литература след 7-и клас и за кандидатстване в профилирани гимназии и паралелки.

От 9.00 до 14.00 часа в МВнР, зала 101 ще се проведе „Толерантност, уважение и разбирателство между религиозните общности: Българският и Индонезийският опит”.

В 9.30 часа в зала „Роял” на хотел „Шератон” ще се проведе конференция на тема „Трансатлантическото партньорство между САЩ и ЕС – ролята на България”. Участие ще вземат министрите Тотю Младенов и Росен Плевнелиев.

В Центъра на Министерството на труда и социалната политика в кв. „Кремиковци” Агенцията по заетостта ще бъде домакин на Петата експертна и шеста съвместна мениджърска конференция на обществените служби по заетостта на страните от Югоизточна Европа.

От 9.30 часа в Голямата зала на хотел „Дом на учения” в кв. „Гео Милев”, ул. „Шипченски проход” № 50 Институтът по психология при БАН организира кръгла маса на тема: „Психологичното благополучие на българина”. Пресконференция за представяне на основни резултати от изследванията ще се проведе от 11.00 часа.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

От 10.00 часа в зала 605, ет. 6, сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) ще бъдат отворени ценови предложения за извършване на консултантска услуга във връзка с изпълнението на ЛОТ 1 по ОПРР.

От 10.00 часа в зала „Алеко” на хотел Хилтън в София ще бъде представено изследване на Институт Отворено общество за нагласите на населението към икономическата ситуация в България и публичните политики в условията на икономическата криза.

От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на УНСС ще се проведе среща-дискусия на тема „Новата служба за външни отношения на ЕС. Има ли място за мен в нея?”, организирана от Българското дипломатическо дружество, Представителството на Европейската комисия в България, Дирекция „Европейски съюз” на МВнР, Студентската асоциация за изследване на международните отношения САИМО (УНСС) и Студентски дипломатически клуб.

От 10.00 часа в централата на КТ „Подкрепа” ще се проведе кръгла маса на тема „Състояние и перспективи пред „Напоителни системи” ЕАД”.

В 10.30 часа в зала „София” на столичния хотел „Метрополитън” на булевард „Цариградско шосе” № 64 започва третото издание на традиционния Международен екологичен конгрес, организиран от Овергаз.

От 11.00 часа в МВнР пресконференция ще даде говорителят на министерството.

Семинар на тема „Международна сигурност и борба с тероризма“ ще проведе от 11.00 часа в Нова конферентна зала, в Ректората на Софийски Университет "Св. Климент Охридски".

От 11.00 часа в Зала 207 на Централно управление на Българска академия на науките ще бъде връчен диплом на акад. Владимир Кадишевски, избран за чуждестранен член на академията.

От 14.00 часа Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проведе открито заседание.

От 14.00 часа в Централния военен клуб, зала 1 ще се проведе научна конференция на тема „Стопанското разузнаване като част от бизнес културата на XXI век”.

От 14.00 часа в Центъра за обществена подкрепа „Света София” на ул. Гюешево 21 столичният кмет Йорданка Фандъкова ще стане кръстница на три деца, спасени от изоставяне.

От 15.00 часа в зала 46 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І” Комисията за контрол на Държавна агенция „Национална сигурност”ще проведе заседание.

От 15.30 часа във зала Приемна на 2-я етаж на Военния клуб ще се проведе пресконференция на тема: „Ракът на белия дроб и променящата се терапевтична парадигма”.

От 17.00 часа в зала „Триадица” на гранд хотел „София” ще се проведе търг на българско изобразително изкуство.

От 18.00 часа в Националната художествена галерия ще се проведе премиера на книгата на Симеон Радев "Русия в началото на ХХ век".

От 18.00 часа в Борисова градина пред Езерото с лилиите ще започне Mellow Music Festival.

От 19.00 часа в Софийска градска художествена галерия министър Нона Караджова ще вземе участие в церемонията по награждаване на отличените проекти в Дарителската програма за на природното и културно наследство на България през 2010 г.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: Звездната категоризация при автобусите – професионализъм или лобизъм.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на „Софийска вода” за ремонтите през лятото и проектите по ИСПА.

От 18.00 часа в Художествената галерия ще се проведе „Созополски семинар по творческо писане-2010”.

От 11.00 часа, в зала „Варна” на Община Варна ще се проведе пресконференция на тема: „Защо Международният панаир на занаятите и изкуствата отказва гласуваните от ПК”Култура, вероизповедания и медии” средства за съфинансиране на най-голямото арт изложение в България?”.

От 17.30 часа във фоайето на видинската филхармония ще бъде представен документален филм и книгата спомени "Полети към победата" за генерал-майор Александър Дечев.

От 11.00 часа в малката заседателна зала на Общински съвет-Пловдив ще се поведе пресконференция във връзка с предложеният за химн на Пловдив.

В Лайпциг, Германия министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще вземе участие в министерската среща на Международния транспортен форум, който е правоприемник на Съвета на Министрите на Европейската конференция на министрите на транспорта.

Министърът на правосъдието Маргарита Попова е на официално посещение в Португалия по покана на португалския си колега Алберто Мартинш.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4793 |25.05.2010 Предстоящо на 26 май . 0| 4501 |24.05.2010 Предстоящо на 25 май . 0| 4573 |20.05.2010 Предстоящо на 21 май . 0| 4493 |20.05.2010 Предстоящо на 20 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads