Реклама / Ads
186| 19168 |09.01.2011 НОВИНИ

Кулезич извади от равновесие Сашо Диков в "Рулетка"

.
Сашо Диков
Спортният журналист Сашо Диков се опита да вдигне грандиозен скандал в предаването "Рулетка" на Нова тв. Още със стартирането на предаването той нападна водещата Любо Кулезич и я обвини в какво ли не.
 

В типичния си агресивен стил той се нахвърли и на вицепремиера Цветан Цветанов и на свои колеги като Карбовски, "Уикенд" и Frognews.bg. В същото време повтаряше непрекъснато, че за него най-важното било Б. Борисов да реагира след разговорите на тримата си подчинени - Цветанов, Танов и Дянков, огласени от в. "Галерия". Диков обаче не обели и дума по въпроса как така записи, които са били предлагани на този и онзи няколко месеца, са се оказали в крайна сметка в пощенската кутия на Явор Дачков от "Галерия".
Аз не съм обиден за интервюто с Бойко Борисов по Коледа, аз всъщност съм бесен, заяви в кресчендо Диков. През цялото време той подскачаше и прекъсваше водещата Кулезич почервенял от яд. Стигна дори до там да предяви претенции към встъплението на водещата и към факта, че използвала аутокю. Наложи се Кулезич да му обяснява, че текстът е неин авторски, а използването на аутокю е част от технологията на тв предаванията.

Кога съм казал думата "ембарго", бе Любице, възкликна Сашо Диков по повод телефонен разговор между него и Кулезич. Кога съм изразил, че има ембарго над въпросите и темите към премиера? Никога не съм казвал това, повтаряше едно и също Диков, който в един момент реши да обвини Кулезич, че пишела във Frognews.bg под друго име. Пак трябваше водещата да му припомня какво са си казали и да му обяснява, че става дума за авторски псевдоним, с които е подписвала някои свои материали. Диков продължи с нападките, тръсвайки, че Карбовски се държал като "припикано мушкато" в съботното си интервю с премиера. "Уикенд" пък бил проправителствен вестник, констатира още Диков. Това е същият този вестник, който единствен те защити, когато останалите те нападаха, опресни паметта му Кулезич. Но Диков се направи, че не чува.

Аз не проумявам защо не се коментира освиркването на зам.-министъра на културата, когато трябваше да награди ФСБ през декември? Ти защо не пусна материала на 19 декември, продължи нервно Диков, като упорито се правеше, че не чува отговора на Кулезич. Всеки път, когато тя се опитваше да му отговори кротко, той се възпламеняваше отново и я заливаше с поток от думи и обвинения. 

В своеобразната си стилистика Диков реши, че Кулезич мятала гадория и го вкарала в гадна интрига с Бойко Борисов.
На мен никой не ми налага цензура, гордо обяви той и каза, че имал уникалният шанс да работи в най-свободната медия в света. Бойко Борисов никога нищо не ми е налагал, нито пък ГЕРБ, отсече журналистът.

Единственото, което знаех за пресконференцията на "Галерия" беше темата й. Разбрах от Патрашкова за тази пресконференция, предварително нищо не съм знаел, каза още Сашо Диков, но не отрече фактът, че цял ден телевизията, в която работи е излъчвала анонси за въпросната пресконференция. Отношенията си с Патрашкова обясни като колегиални и нищо повече. От това не стана ясно, защо Канал 3 излъчва денонощно всичко свързано с Алексей Петров, при това във възхваляващ тон, нито каза дума за сервилното интервю с Петров-Трактора, което взе неотдавна и също излъчваше дълго време.

Диков заяви в прав текст, че Цветан Цветанов бил циник и лъжец. От парламентарната трибуда той лъже, а документи от НАП го уличават, продължи той. Размята и някакъв хвърчащ лист, който уж съдържал някакви данни. Аз пазя Бойко Борисов, като се надявам да последват категорични действия срещу корупцията и контрабандата от негова страна, добави той. Не даде отговор на Кулезич обаче, която го попита не е ли тактически ход да се атакуват силните хора около Борисов, като по този начин се разклатят позициите на самия премиер. Борисов ще го пазя още малко, докато видя дали ще изгони Цветанов, или Ваньо Танов, настояваше на своето Диков.

В записите вярвам, допълни Диков, защото чувам гласовете на хора от правителството. Не ме интересува дали са СРС-та или са записани частно. Но ако са клевета, да открият кой е манипулаторът, кой е клеветникът. Накрая Сашо Диков отсече категорично, че пет пари не давал за източниците на информация.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6587 |15.12.2010 Арест цели да извади енергиен шеф от бизнеса . 36| 5690 |07.12.2010 Янев: Очаквам Бойко да извади скалпел . 13| 6386 |05.12.2010 Извадиха живи и здрави седемте заклещени в "Духлата" . 12| 6147 |29.10.2010 РЗС извади имотите на шефа на СОС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads