Реклама / Ads
0| 3677 |20.09.2014 НОВИНИ

Петър Кънев откри волейболен турнир за аматьори в Бургас, обеща помощ за спорта

.
Водачът на листата на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за 2- ри МИР - Бургас Петър Кънев, който е и първи вицепрезидент на Българска федерацията по волейбол, откри волейболния турнир за аматьори, който се провежда в спортна зала „Нефохимик“ в к – с „Лазур“ в Бургас.
 

„ Целият ми живот е свързан с волейбола “, сподели с младите спортисти Петър Кънев и им пожела много успехи. Той подари на всеки от участващите в турнира отбори топки и флагове и обеща, че ще помага за развитието на волейбола в Бургас. „Изненадан съм от отношението на властите в Бургас към спорта.  Градът е един огромен индустриален център с много сериозен брутен вътрешен продукт. В същото време на спортната карта на България Бургас почти го няма. Коментирам не толкова екзотични спортове като спортни или художествени танци. Коментирам това, което е в първата десетка на спортовете – това са футбола, баскетбола, волейбола. Мисля, че община Бургас трябва да се обърне към спорта със сериозно финансиране. Парите, които тя отделя за са доста по-скромни от това, което общини с много по-малки възможности правят “, каза пред медиите Петър Кънев. Той добави, че там, където е България в световната ранглиста като икономика – някъде между седемдесето и осемдесето място в света, на това място е и като спортна държава.

„Знаете, че ние бяхме в първата десетка години напред. А високото спортно майсторство вече не е нито хоби, нито удоволствие, нито развлечение. Спортът е държавна политика. Държави, в които има държавна политика, вървят много силно напред“, коментира Кънев.

 

Той направи обстоен обзор за състоянието, в което се намира волейбола в страната ни в момента и обобщи, че проблемите на волейбола са проблеми на българския спорт.„Ако нещо трябва да се променя в спорта, трябва да се започне от училищата“, бе категоричен социалистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3690 |18.09.2014 Димитър Горов откри националния пленер по живопис за хора с физически увреждания „Синя зона” . 1| 3680 |17.09.2014 Петър Кънев: Бургас се нуждае от силна икономика и промишленост . 0| 4616 |17.09.2014 Кандидат-депутати от листата на ГЕРБ в 24-ти МИР присъстваха на официалното откриване на Седмицата на българските занаяти . 0| 4469 |17.09.2014 ГЕРБ-Ямбол разкрива открити приемни в града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads