Реклама / Ads
0| 3920 |20.12.2014 НОВИНИ

Министър Ненчев: В армията има раздути и неефективни структури

.
Николай Ненчев
Съкращения в Българската армия твърде вероятно ще има, като засегната ще бъде само администрацията. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в Бургас. По думите му тепърва ще се прецени в каква степен и доколко биха могли да се съкратят ненужни структури в Министерството на отбраната. Личното му впечатление е, че някои от тях се дублирали, били твърде раздути и неефективни.
 
Ненчев не допуска, че съкращенията ще засегнат личния състав на армията, чиято численост трябвало да се запази. За това има и подписано споразумение на Реформаторския блок, чийто представител в правителството е военният министър, с ГЕРБ и другите политически сили в Народното събрание.

Николай Ненчев не се ангажира с конкретен отговор дали ще има увеличение на заплатите на военните след съкращенията. „Много бих искал, но няма да ни е лесно с този бюджет. Надявам се през следващата година да бъде актуализиран”, каза министърът.

В момента се търсят начини военнослужещите да получат премии за Коледа и Нова година. Обмисля се под каква форма ще бъдат те, като яснота ще има в следващите дни. На този етап обаче нямало нищо конкретно.

Ненчев не разполагал с информация да не са изплащани възнаграждения за допълнителния труд на военнослужещите във Военноморска база Бургас от 2002 г. насам. Той обеща да провери дали това отговаря на истината. Във финансово отношение Министерство на отбраната е едно от най-стабилните и няма проблеми в рамките на 2014 г., категоричен е Ненчев.

По отношение на оплакването на служителите в Лозово, че нямат средства за закупуването на камуфлажи, министърът е провел разговор в тази насока. Вчера той е бил на посещение в държавното предприятие „Интендантско обслужване” в Калофер, където е обещал, че ще им възложат поръчки за дрехи за военните. Това е станало, след като шивачките заплашиха да блокират пътя София – Бургас с искане да се отмени търгът за шиене на военни униформи, спечелен от частна софийска фирма.

„Информацията, с която се запознах, показва, че като обявим обществена поръчка, тя се печели от една конкретна фирма, която после възлага на нашето интендантство да извърши поръчката. Това е безобразие и правя всичко възможно този процес да приключи”, заяви министър Ненчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 4319 |19.12.2014 Морфов, Господинов и още 1900 против Вежди за министър . 5| 4219 |18.12.2014 С 4000 подписа подкрепят министър Москов . 2| 4451 |18.12.2014 Правосъдният министър възмутен от бързането със софтуера . 4| 3796 |15.12.2014 Парламентът ще спасява армията с 67 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads