Реклама / Ads
7| 4793 |06.03.2015 НОВИНИ

Каракачанов: От ПФ не сме само гласуващи пръстчета в НС

.
Красимир Каракачанов, съпредседател на ПФ Източник: Булфото
От Реформаторския блок нямат причина да не подкрепят Румяна Бъчварова, която вчера Борисов номинира за поста вътрешен министър, коментира Гроздан Караджов от Реформаторския блок пред бТВ. Той подчерта, че реформаторите от самото начало настояват за смяната на Лазаров, Писанчев и шефа на ДАТО. На противоположно мнение са от БСП. Янаки Стоилов бе категоричен, че БСП няма да подкрепят новоназначенията в МВР.
 
От Патриотичния фронт също ще подкрепят Бъчварова за шеф на МВР. Съпредседателят на фронта Красимир Каракачанов посочи, че няма световна конспирация, която да клати държавата в отговор на въпрос дали прозира задкулисие и намеса на ДПС зад случващото се.

Според Янаки Стоилов има напрежение в самото ядро на управляващата партия ГЕРБ. С номинацията на Румяна Бъчварова, Борисов ще има възможност все повече да контролира службите. Много добре беше отбелязано, че Бъчварова е от кръга жени в ГЕРБ, които са изключително лоялни на Борисов, отбеляза Стоилов.

Борисов каза, че е направил тези смени под вътрешен и външен натиск. Това ни кара да се замислим кой влияе на премиера, отбеляза Стоилов. В България подобни промени не могат да се тълкуват чисто партийни решения, посочи той. Българските политици по принцип не са много смели, те планират своите действия за постигането на определена цел. Борисов използва много добре момента на този натиск и даде знак на партньорите си, отбеляза депутатът от БСП.

От самото начало настояваме за смяната на тези кадри в системата, както и шефа на ДАТО, подчерта Гроздан Караджов. Ние не само вярвахме в стратегията, предложена от Вучков, но и в реформата му в МВР. От РБ настояваме за промяна и когато тези настоявания се наслояват Борисов ни отговори ясно - не е сега моментът. Премиерът има свой собствен план, коментира реформаторът.

Некоректно е Борисов така да прехвърля отговорността върху ПФ. Ние бяхме в залата и гласувахме против дълга и това е нормално, след като ни се сервира новината в 12 без 5. Ние си имаме мнение, не сме само едни пръстчета, които да гласуват, коментира Красимир Каракачанов думите на Борисов, че колегите му не били в зала, когато се гласувал дългът и така са създали възможност за спекулации за задкулисие, след като ДПС го е подкрепил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4418 |05.03.2015 Каракачанов: ПФ никого не дърпа за шлифера . 22| 6209 |03.03.2015 И вдовицата на Самоковеца осъди България в Страсбург . 15| 18439 |26.02.2015 Само във Фрог: Шаш във Военна полиция, кастрят заплатите за баба Марта . 153| 10701 |23.02.2015 Само във Фрог: „Лов на вещици” във военното министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads