Реклама / Ads
2| 4975 |31.08.2015 НОВИНИ

БСП продължава своята политика на открит диалог за общините и хората

.
Предизборният щаб на социалистите в Бургас представи кандидат-кметовете си за Руен, Айтос, Средец и Камено.
 
Предизборният щаб на БСП за Бургаска област представи четиримата си кандидати за кметове на общините Руен, Айтос, Средец и Камено. Към момента по-голямата част от кандидатурите в страната са ясни, съобщи Атанас Мерджанов, говорител на ИБ на НС на БСП. Предстоят допълнителни срещи за уточняването на претендентите за кметския стол в Царево и още 32 общини. Мерджанов посочи, че автентичната лява партия ще се бори за разширяване на влиянието си в местната власт както като брой кметски постове, така и като места в общинските съвети.

 

В борбата за градоначалник на Руен ще се впусне Мария Станчева Петрова. Пред присъстващите тя сподели: „Важното за община Руен е, че в селата се работи за промяната облика на селищата, а по центъра на общината – град Руен – не се работи. Съветвам участниците в местното самоуправление да имат това предвид“, коментира Петрова.

 

В Камено претендентът на социалистите е настоящият кмет на общината Стефан Бонев. Той коментира, че водещият мотив в кампанията му ще бъде постигнатото досега и мотото „Обещавай по-малко, а прави повече“. „С моя екип подготвяме отчет за изминалия мандат. Не можах да си довърша работата и ще поискам отново доверието на съгражданите си, за да изпълним всичко започнато“, заяви Бонев. Той уточни, че ще продължи да работи в посока бизнес-разцвет, тъй като е на мнение, бе ако бизнесът в една община се развива, останалите проблеми се решават по-лесно.

Янко Германов ще се бори за кметското място в Средец. Той също посочи развитието на бизнес средата в общината като основна цел на местната власт, за да се задържат хората в по-малките населени места, вместо да мигрират към големите градове. „За мен един кмет трябва да е морално устойчив, да обича своя град и хората в него и да е икономически наясно с нещата“, посочи Германов.

 

Андрей Андреев е кандидатът за кмет на БСП в община Айтос. Той се зарече да отвори властта за гражданите, приемайки тяхното мнение като компас на кметската дейност. „Като кандидати на БСП ние се обединяваме около програмите, които партията защитава на национално ниво. Сегa е модерно всички да водят „социална политика“. Но определено, ако спечеля доверието на жителите на Айтос, ще работим с гражданите, тъй като е добре да се чува волята на повече хора“, коментира Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8614 |26.08.2015 Ограбването на КТБ продължава! Продават луксозен офис на „Дондуков” на безценица . 3| 4388 |26.08.2015 "Борисов 2" продължава по принуда процедурите по "Южен поток" . 2| 4761 |25.08.2015 Събарянето на незаконни къщи в Максуда продължава . 6| 6133 |19.08.2015 Ген. Шивиков атакува политиката! Кандидатира се за кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads