Реклама / Ads
13| 13390 |12.10.2015 НОВИНИ

„​Биволъ“ ще съди Пеевски във Франция за тормоз

.
Атанас Чабанов
Атанас Чобанов, един от издателите на сайта Биволъ, който от години живее във Франция обяви, че в понеделник ще депозира във френската прокуратура жалба за тормоз от страна на овластеното лице Делян Пеевски, бивш директор на ДАНС, настоящ депутат, вече официален собственик на „Канал 3″, и акционер в „Булгартабак“.
 
Към жалбата ще бъде приложено и разследване, което уличава документално „семейството“ от хотел „Берлин“ в укриване на десетки милиони евро доходи с неясен произход. Това съобщава Бивол в своя статия. Повод за жалбата става акция на екип на Канал 3, които в събота сутринта се появили на адреса на Чобанов в парижко предградие.

„Натрапниците се представили на съпругата му като „колеги“, искали да влязат в апартамента, разпитвали дали това е „социално жилище“ и снимали сградата“.

През това време Чобанов е в Лилехамер, където представлява българската разследваща журналистика на Световната конференция на разследващите журналисти, събрала 850 души от 120 държави. Чобанов е поканен от организаторите. В случая важният детайл е, че отсъствието на журналиста от дома му е обществен факт.

От Биволъ твърдят, че през последните дни клеветническата кампания срещу изданието е във всички притежавани от Пеевски медии, а поводът е заради разкрития на сайта, свързани със собствениците на ПИБ, замесени в кражбата на 20 млн. евро от храните за бедни в Румъния. Следите на парите водят към Кипър, където ПИБ имат филиал. По следите им са ОЛАФ и румънски прокурори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6698 |09.10.2015 Синдиците на КТБ продължават да действат под диктовката на Делян Пеевски . 17| 10642 |08.10.2015 Чистка в ДСБ заради интервю на Вили Лилков в телевизията на Пеевски . 32| 8836 |06.10.2015 Цв. Василев пред „Форбс“: Пеевски е само инструмент за рекет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads