Реклама / Ads
12| 5073 |10.11.2015 НОВИНИ

Анализатори: България е държава с една властваща партия

.
анализаторите коментираха в предаването на Коритаров основните акценти на седмицата
Резултатите от местния вот препотвърдиха тези от парламентарните избори, коментира в предаването "Свободна зона" на ТВ+ Георги Харизанов от Института за дясна политика. Според журналиста Тома Биков пък изборите са показали, че формулата на управление ще се запази, защото няма друга алтернатива. Той отбеляза, че се наблюдава обрат в тенденциите на избирателите - вече управляващите имат повече шансове за победа, отколкото опозицията.
 
След тези местни избори България се оформи като държава с една властваща партия, коментира още Биков. Алтернатива на управлението в сегашния му вид обаче няма.
Ако има някакви промени на формулата, те ще бъдат в следствие на някакви много извънредни обстоятелства. За да се смени тази коалиционна формула, трябва да има алтернативен вариант за коалиционна формула, какъвто не е бил изговарян или артикулиран много ясно, каза Биков.

Знаете каква повсеместна еквилибристика тече с числата след местни избори, заяви Харизанов. Всеки търси знаци за това, което му изнася. В крайна сметка те просто преповториха като електорална тежест и като общ брой избиратели грубо преповториха съотношението от парламентарните избори от миналата година и в този смисъл не мисля, че нещо се е променило."

БСП тепърва ще трябва да се справя с отлива на симпатизанти, а ДПС няма как да влезе в управлението заради лошия си публичен образ, който трябва да изчисти, заявиха още анализаторите.

Лютви Местан е изправен пред много сериозен избор и той е да реже буквално живо месо от ДПС. Той трябва да се освободи от поне 4-5 тежко компрометирани фигури в ДПС, които да жертва в името на това да изчисти поне частично образа на партията, каза журналистът Тома Биков.

Изборите показали още, че отделните десни партии нямат шанс извън Реформаторския блок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5958 |10.11.2015 България плаща на Дидо Дънката 40 000 Е за "Медузи" . 5| 4556 |10.11.2015 Доклад: България е харчила неправомерно пари по програми на ЕС . 4| 4221 |09.11.2015 1,8 млрд. лева годишно губи държавата от недекларирани данъци . 5| 4222 |09.11.2015 Прокуратурата няма да с занимава с Борисов за руските самолети над България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads